Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2021. 11. 11
Ne sajnáljuk, mert a bálványfa sem kíméletes: olyan anyagokat juttat a környezetébe, amelyek gátolják más növények növekedését.

2020. 11. 04
Ahogy lecsengenek a kerti munkák, ritkábban fordítjuk tekintetünket a kertre. De az élet ilyenkor sem áll meg benne.

2022. 01. 13
Az erkélyládák a szürke, hideg hónapokban is színt vihetnek az életünkbe. Ültessük be a felszabadult balkonládákat azokkal a növényekkel, amelyeknek nem árt még a fagy sem.

2020. 10. 22
A közhiedelemmel ellentétben az örökzöldek is igénylik az ápolást, a téli felkészítést. A mediterrán tájakon a pikkelyes- és tűlevelű növényeknek sokkal kevesebb gondozásra van szüksége, mint hazánk egyre inkább szélsőségesnek mondható mérsékelt kontinentális klímájában. Nézzük mit kell tennie növényeiért!

2020. 10. 09
Nem minden termés igényli a gondos téli tárolást. És vannak olyan növények, melyeket nyugodtan kint hagyhatunk a kertben, tavasszal minden gond nélkül fejlődésnek indulnak.

2020. 08. 04
A Duna fővárosi szakaszán 52-féle gyógyszerhatóanyag jelenlétét mutatták ki a folyó vizéből. Ezek közül 32 az ivóvízbe is bekerül. Két nagy vízmű mintegy kétmillió embert lát el parti szűrésű ivóvízzel Budapesten és környékén. Ez azt jelenti, hogy a régióban az ivóvíz mennyiségének nagyjából a kilencven százaléka a Dunából származik.

2020. 10. 09
Csatlakozz saját közösségeddel e zöld jeles naphoz!

2020. 10. 05
Mi a komposztálás? A legrövidebben, de a legátfogóbban: „a körforgás része”. Napjainkban az egyik legnépszerűbb téma a környezetvédelem. A teremtett világunk figyelmeztet és napirenden tartja nekünk ezt a kérdést, gondoljunk csak a környezeti, időjárási és földtani változásokra. Az emberiség rájött, hogy tevékenységével „belenyúlt’’ a természet rendjébe és most megoldásokat keres a jelentkező problémákra. A választott döntéshozók törvényeket hoznak, a társadalmi szervezetek összefognak, akciókat tartanak. Ki-ki a maga szintjén hozzátehet a környezete jobbításáért, ezáltal a közérzete javításáért. Ezen környezettudatos tevékenységek köréhez tartozik többek között a komposztálás is.

2020. 10. 02
A menyhal 2015-ös visszatelepítése a Balatonba mindezek alapján nem volt hiábavaló.

2020. 10. 09
Ennek egyik fő oka a fajok élőhelyének szűkülése - figyelmeztettek egy nemzetközi kutatásban résztvevő tudósok.