Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2021. 01. 21
Ráadásul környezetbarát is!

2022. 02. 14
Milyen magot válasszunk? Milyen talajba palántázzunk? Milyen ültető edényt használjunk?

2021. 01. 09
Leverték a vakolatot, ami mögött a kis emlősök téli álmukat aludták.

2021. 01. 05
A cigánycsukot választotta az internetes szavazáson a magyar lakosság az idei év madarának.

2021. 01. 03
Nem csak azért érdemes aktívan időt töltened kutyáddal, hogy elfáradjon és otthon ne romboljon, amíg elszaladsz a boltba. A játék fontos része a kutyák fejlődésének és már egészen kis kortól érdemes rendszeresen foglalkozni velük.

2021. 01. 05
Az invazív fajok nemcsak megváltoztathatják más fajok élőhelyét, de közvetlen hatással lehetnek a térség gazdaságára. Bizonyos fajok már most nagy pusztítást okoztak egyes régiókban, mások a jövőben okozhatnak és mind környezeti, mind gazdasági hatásuk is lehet.

2021. 12. 16
A karácsonyi ünnepkörhöz szervesen hozzátartozik a fenyő finom gyantás illata, ami belengi az egész házat napokon át.

2020. 12. 08
Környezettudatosan élni ma már nem trendiség, hanem kötelesség. A gazdaságos és fenntartható tényezők mellett azonban olykor nem egyértelmű, melyik választás a zöldebb megoldás. Georgina Wilson-Powell brit újságíró 12 éve kutatja a környezetkímélő élet gyakorlatias részleteit, hogy az otthonokban, munkahelyeken, illetve a hétköznapokban felmerülő kérdésekre okos, megalapozott és kiegyensúlyozott választ adjon. Hazánkban is megjelent könyve, amelyet tudatos embereknek szán az élhető, de fenntarthatóbb mindennapokhoz, 143 dilemmára ad megfejtést. Íme 8 ökotipp a Tényleg zöld? -ből szemezgetve, plusz 1 karácsonyi tanáccsal megspékelve.

2020. 12. 10
A fenntarthatóságra való törekvés, a környezeti károk minimalizálása ma már minden szektor számára követelmény, nem kivétel ez alól az élelmiszeripar sem. Az egyre környezettudatosabbá váló vásárlók szemében ma már versenyelőnyt jelent, ha egy üzletlánc a cégfilozófiája részévé teszi a fenntarthatóságot.