Olvassa régebbi számainkat az archívumban. Tovább az archívumhoz
A Zöld Újság már digitálisan is olvasható. Tovább a legfrissebb számunkhoz
2022. 04. 13
A szorgos nemesítőknek köszönhetően szinte évenként jelennek meg újabb szamócafajták. Érdemes a tulajdonságokat összehasonlítani, és különböző érési idejű fajtákkal a hosszú szamócaszüretet biztosítani. A fajtaválasztásnál vegyük figyelembe, hogy frissen fogy el a szamóca, befőzünk belőle, vagy fagyasztjuk.

2022. 04. 08
Illóolaj, füstölő, légfrissítő? Mindegyik illatokkal hivatott hangulatunkat javítani, de van, ami kimondottan ártalmas hosszú távon az egészségünkre. Nézzük, mire kell figyelni, és mely illatokat javasolják a szakemberek mindennapos használatra.

2022. 04. 01
De az sem mindegy, milyen színű! Nézd meg, melyik szín mit jelent.

2021. 12. 17
A fehér karácsony szinte már csak az emlékeinkben él. A mai gyerekek a téli örömöknek csupán csekély hányadát ismerhetik meg igazán testközelből, hiszen alig-alig van télen csapadék. Idén valahogy az őszi esőzések is rövidebbek, kevésbé intenzívek, ezért számolni kell azzal, hogy télen ismét aszályos időjárás várható. Erre pedig tudatosan készülni kell.

2022. 03. 02
7 szobanövény, ami képes megtisztítani a beltéri levegőt a szennyeződésektől.

2021. 11. 05
A penész nem csak csúnya, hanem rendkívül veszélyes az egészségedre!

2021. 10. 11
Az ipari forradalom kezdete óta kibocsátott szén-dioxid teljes mennyiségének átfogó elemzése megmutatja, mely országok felelősek a legnagyobb mértékben a klímaváltozásért.

2021. 10. 07
Tízrészes animációs szériát indított szeptembertől az óvodások és kisiskolások számára az áruházlánc. A kisfilmek a legfiatalabbak nyelvén mesélnek olyan, a fenntarthatóságot meghatározó témákról, mint például a szelektív hulladékgyűjtés vagy az élelmiszer-pazarlás visszaszorítása.

2021. 10. 04
Jövőre csodásan dús virágzattal hálálja meg a növény az őszi gondoskodást.