Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2022. 04. 01
De az sem mindegy, milyen színű! Nézd meg, melyik szín mit jelent.

2021. 12. 17
A fehér karácsony szinte már csak az emlékeinkben él. A mai gyerekek a téli örömöknek csupán csekély hányadát ismerhetik meg igazán testközelből, hiszen alig-alig van télen csapadék. Idén valahogy az őszi esőzések is rövidebbek, kevésbé intenzívek, ezért számolni kell azzal, hogy télen ismét aszályos időjárás várható. Erre pedig tudatosan készülni kell.

2022. 03. 02
7 szobanövény, ami képes megtisztítani a beltéri levegőt a szennyeződésektől.

2022. 10. 26
A penész nem csak csúnya, hanem rendkívül veszélyes az egészségedre!

2021. 10. 11
Az ipari forradalom kezdete óta kibocsátott szén-dioxid teljes mennyiségének átfogó elemzése megmutatja, mely országok felelősek a legnagyobb mértékben a klímaváltozásért.

2021. 10. 07
Tízrészes animációs szériát indított szeptembertől az óvodások és kisiskolások számára az áruházlánc. A kisfilmek a legfiatalabbak nyelvén mesélnek olyan, a fenntarthatóságot meghatározó témákról, mint például a szelektív hulladékgyűjtés vagy az élelmiszer-pazarlás visszaszorítása.

2021. 10. 04
Jövőre csodásan dús virágzattal hálálja meg a növény az őszi gondoskodást.

2021. 08. 31
Mennyire lehet melege kutyáknak? Felsorolok néhány tippet, hogyan könnyíthetjük meg kutyáink számára is a nyári kánikulát.

2021. 08. 11
Hirtelen lezúduló csapadék, villámárvizek, hosszú aszályok és emberemlékezet óta nem látott forróság jellemzi az idei nyarat. Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) tudományos bizonyítékokkal alátámasztott legfrissebb jelentésében bemutatta, hogy nem csupán érzéki csalódásról vagy a véletlenek összjátékáról van szó: az éghajlatváltozás itt van velünk, a saját bőrünkön érezhetjük, és csakis rajtunk múlik, hogy mekkora veszteségekkel vészeljük át a küszöbön álló klímaválságot.