Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2021. 11. 05
A penész nem csak csúnya, hanem rendkívül veszélyes az egészségedre!

2021. 10. 11
Az ipari forradalom kezdete óta kibocsátott szén-dioxid teljes mennyiségének átfogó elemzése megmutatja, mely országok felelősek a legnagyobb mértékben a klímaváltozásért.

2021. 10. 07
Tízrészes animációs szériát indított szeptembertől az óvodások és kisiskolások számára az áruházlánc. A kisfilmek a legfiatalabbak nyelvén mesélnek olyan, a fenntarthatóságot meghatározó témákról, mint például a szelektív hulladékgyűjtés vagy az élelmiszer-pazarlás visszaszorítása.

2021. 10. 04
Jövőre csodásan dús virágzattal hálálja meg a növény az őszi gondoskodást.

2021. 08. 31
Mennyire lehet melege kutyáknak? Felsorolok néhány tippet, hogyan könnyíthetjük meg kutyáink számára is a nyári kánikulát.

2021. 08. 11
Hirtelen lezúduló csapadék, villámárvizek, hosszú aszályok és emberemlékezet óta nem látott forróság jellemzi az idei nyarat. Az Éghajlatváltozási Kormányközi Testület (IPCC) tudományos bizonyítékokkal alátámasztott legfrissebb jelentésében bemutatta, hogy nem csupán érzéki csalódásról vagy a véletlenek összjátékáról van szó: az éghajlatváltozás itt van velünk, a saját bőrünkön érezhetjük, és csakis rajtunk múlik, hogy mekkora veszteségekkel vészeljük át a küszöbön álló klímaválságot.

2021. 07. 30
Az idei nyár is nagyon aszályos, de a forró száraz időszakok mellett özönvízszerű zivatarokra is számíthatunk. Ez nem csak bennünket visel meg, de növényeink tűrőképességét is próbára teszi. Hogy ne szenvedjenek kiskertünk lakói visszafordíthatatlan károkat, feltétlenül öntöznünk kell. De nem mindegy, hogyan!

2021. 07. 28
Folyami hulladékmentesítő szerkezeteket szerelnek fel Romániában 12 helyen a román-magyar határszakasz mentén, hogy a jövőben megelőzzék a magyarországi folyók szennyezését, miután az elmúlt években többször jelentős mennyiségű műanyag és egyéb természetű hulladék került Magyarországra a Romániából érkező folyókon - jelentette ki hétfőn Nagyváradon Tánczos Barna romániai környezetvédelmi miniszter.

2021. 07. 05
A vállalat a környezettudatosság jegyében a feleslegessé vált otthoni étkezési olajok és zsírok szakszerű összegyűjtését is megkezdi mostantól. Hulladékgazdálkodási partnerével egy hipermarketben és négy szupermarket áruházban 2021. június 21-étől kezdődően három hónapon át, tesztüzemben szelektív tárolókban gyűjti a használt lakossági étolajat és zsiradékot.