Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2022. 08. 02
Sokat spórolhatunk, ha megfogadjuk a szigetelő szakember tanácsát.

2022. 07. 11
Akinek kertje van, annak szükségszerűen feladatai is lesznek, mivel minden élő növénynek szüksége van több-kevesebb gondozásra. Nem kell azonban elkeseredni, van megoldás azok számára is, akik kevés ápolás mellett is tetszetős kertet szeretnének magukénak tudni! Léteznek ugyanis olyan trükkök és praktikák, amelyekkel olyan kert alakítható ki, ami nagyon kevés ápolási feladatot kíván, így a kertésznek csak ritkán kell foglalkoznia birtokával.

2022. 07. 11
A méhek földünk egyik legfontosabb élőlényei. Nélkülük sokkal nehezebb lenne a gyümölcsök és zöldségek kitermelése, alapvető élelmiszereink beszerzése és a minket körülvevő flóra sem lenne ugyanaz. A méhészek kemény munkája mellett bárki segítheti ezeket az állatokat, mégpedig könnyű és gyors megoldásokkal. Íme négy tipp, amelyekkel te is tehetsz a méhek fennmaradásáért.

2022. 06. 23
Nagyon hasznosak, és nem kell nekik víz!

2022. 05. 03
Nem nehéz! Ha nincs kerted, akkor is lehet saját nevelésű fokhagymád!

2022. 04. 27
Nemrég vettem egy orchideát, ami nem igazán érezte jól magát a műanyag kaspóban. Később kiderült, hogy az orchideafélék gyökere meglehetősen érzékeny, a talajban lévő legkisebb felesleges nedvességre rothadásnak indul.

2022. 04. 14
Keresd fel, és ismerd meg Magyarország gyöngyszemeit.

2022. 04. 13
A szorgos nemesítőknek köszönhetően szinte évenként jelennek meg újabb szamócafajták. Érdemes a tulajdonságokat összehasonlítani, és különböző érési idejű fajtákkal a hosszú szamócaszüretet biztosítani. A fajtaválasztásnál vegyük figyelembe, hogy frissen fogy el a szamóca, befőzünk belőle, vagy fagyasztjuk.

2022. 04. 13
Több oka is van, hogy a "kertek álomvirágának" is hívják.

2022. 04. 08
Illóolaj, füstölő, légfrissítő? Mindegyik illatokkal hivatott hangulatunkat javítani, de van, ami kimondottan ártalmas hosszú távon az egészségünkre. Nézzük, mire kell figyelni, és mely illatokat javasolják a szakemberek mindennapos használatra.