Belegondoltál már abba, hogy mindennapi bevásárlásaid során befolyással vagy hazánk gazdaságára is?
Vásárlásaink során kilenc szempont szerint választunk terméket, mint például az íz, ár, csomagolás, funkció, stb. (Nielsen kutatás – 2015). Ezek közül a magyarok számára a márkák származási helye a legfontosabb szempont. (65%)

Egyes felmérések szerint dinamikusan növekszik a tudatos vásárlók száma. A többség azt nyilatkozza, hogy előnyben részesíti a magyar termékeket, egyre többen vásárolják rendszeresen az itthon készült termékeket.
3 jobboldali panel.indd
És miért fontos, hogy hazai terméket vásároljunk?

- Amikor külföldi árut vásárolunk, akkor azzal valamilyen külföldi vállalat kap bevételt, és annak alkalmazottjai jutnak munkához, de itthon, Magyarországon így csak a kereskedőnél lesz foglalkoztatás. Tehát a külföldi áruvásárlás növeli a munkanélküliséget itthon. Azonban ha magyar termelőtől, magyar terméket vásárolunk, a termékért kapott bevételt a termelő saját hazai cégébe forgatja vissza, itthon fizeti az adót, bővíteni tudja cégét, ezzel munkahelyeket tud teremteni. És ha munkahelyeket tud teremteni, azzal a legvégső soron a termékért fizetett összeg visszakerül a Te zsebedbe!
- Javuló gazdasági mutatók, mint például fejlesztések (egészségügy, oktatás), javuló életkörülmények, gyerekvállalás támogatása is többek között a tudatos vásárlás eredményei.
- Ha egy terméket nem kell importálni az országba, akkor a környezetszennyezés is kisebb arányú, nem kell megtennie szállítással a terméknek hosszú utakat ahhoz, hogy eljusson hozzánk.
Nézzünk meg egy magyar tejet, amikor kifizetjük a kasszánál a boltban, mivel magyar termelői cég gyártja, az érte kifizetett összeg 60-65%-a az országban marad, a gyártó pénzeként és csupán 35-40% megy belőle külföldre. Ha azonban egy import tejet vásárolunk, az ide fizetett összeg pont a fordítottja lesz a magyar tejhez képest.
Számít, hogy mire költöd a pénzed! Dönts felelősségteljesen és tudatosan!

Keresd a „MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft. védjegyeivel ellátott termékeket,  melyeket termékszintű szakértői vizsgálattal ellenőriz egy független szakértőcsoport, ahogy a származást és a jogszabályoknak való megfelelőséget is. A cél, hogy ne legyünk korlátozva a választásban, csupán a termék ára alapján.

Ismerd fel a helyi értékek erejét, nemzeti kincseink gazdagságát. Támogasd a hazait, a helyit, nem csak itthon, külföldön is! Légy tudatos, társadalmunkat, környezetünket illetően!

 

„MAGYAR TERMÉK” Nonprofit Kft.
www.amagyartermek.hu
 info@amagyartermek.hu
Facebook: A magyar a nyerő

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!