A kínai filozófia alapvető része az öt elem, a Fa, a Tűz, a Föld, a Fém és a Víz. Minden dolog az öt elem jellemzőit tartalmazza, és arányuk határozza meg a dolgok tulajdonságait, viselkedését. Születésünk dátuma alapvetően meghatározza, hogy melyik elem hatása lesz túlsúlyban életünkben, de a pillanatnyi állapotunkat az összes elem befolyásolhatja. Játssz velünk, kattints a képre és nézd meg, melyik elem hatása alatt állsz jelen pillanatban!

 

Fa-elem

Az Fa elem valaminek a kezdete, a reggel, a napfelkelte, az élet születése, az elindulás, a mozgásba lendülés, a természet újjászületése. A Fa elemet a zöld szín jelképezi. Időjárási elemek közül a Szél tartozik ide. A gyors, hirtelen változó események középpontjában vagy. Várakozással tekintesz a jövőbe, tele vagy tervekkel, cselekedni akarsz. Ugyanakkor a Fa elemhez tartozó érzelem a düh, a harag, az elégedetlenség. Úgy érzed, a környezeted hátráltat, egy számodra fontos személy nem áll melletted mindenben, másra vágyik, mint Te.

 

Tűz-elem

A Tűz elem a kiterjedés, a kiteljesedés, a felfelé mozgás, a testi és szellemi növekedés, fejlődés,a  család ideje. A Tűz felmelegít, aktivál, mozgat, de kóros mennyiségben gyulladást, lázat okoz. Minden gondolatod tele van szeretettel, sugárzol, semmi harag sincs benned. Sziporkázol, fantasztikusan érzed magad, ugyanakkor környezetednek lehet kicsit sok a mostani hangulatod. Nem veled felvenni a „lépést”, nem értik miért érzed magadat már attól is csodásan, hogy velük vagy. Hagyj nekik időt, nem mindenki képes csak a pozitív dolgokat látni az életben.

 

Föld-elem

A Föld az átalakulásnak, átváltozás az átmenet szimbóluma. Ami előbb vagy utóbb mindenki életében eljön. Te viszont hajlamos vagy most ellenállni a változásoknak, főleg ha gyorsan jönnek. Energiáid megcsappant, semmire sem vársz jobban, mint egy kis pihenésre. Saját kis világod most sokkal nagyobb jelentőséggel bír, mint a körületted zajló események. Óvatos vagy és felelősségteljesen akarsz dönteni, ezért most mindent halogatsz, és igyekszel kiűzni az ártó gondolatokat a fejedből.

 

Fém-elem

Igazán elemedben vagy. Céljaidat most szinte gondolkodás nélkül valósítod meg. Egyszerűen nem ismersz akadályt, vagy ha mégis felmerül valami probléma, azt hihetetlen rugalmassággal oldod meg. Nem csak a saját életedet, de a környezeted apró-cseprő dolgait is kézben tartod. Kitartásod csodálatra méltó, de meg kell tanulnod kompromisszumot kötni, mert hiába úgy érzed, neked van igazad, és minden helyes, amit teszel, számodra fontos embereket sérthetsz meg akaratlanul is, ha mindig megkérdőjelezed döntéseik helyességét.

 

Víz-elem

A Víz az összefogást, a különböző anyagok egyesítését jelképezi. Benned most minden összegyűlt. Tartasz a jövőtől, nem látod, merre visz az utad, bizonytalan vagy az érzelmeidben és a kapcsolataidban. Ugyanakkor tudod, hogy ez nem valóság, csak belőled fakadó kétség. Szeretnél mindent és mindenkit biztonságban tudni, megszervezni a dolgokat, csak most olyan helyzet állt elő, hogy nem tudod biztosan, mit tartogat a holnap. Ez az állapot szerencsére csak átmeneti, hamarosan újra a régi ön magad leszel.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!