A Karoti története
A Karoti ételízesítő története egy karácsonyi ajándékkal kezdődött. Édesapámnak öt éve ajándékoztunk egy konyhai aszalógépet. Friss zöldségek aszalásával és parajdi sóval készített fűszersókat. Kóstolóként adott ebből egy jó barátunknak, akinek annyira megtetszett, hogy kizárólag friss zöldségek felhasználásával milyen különleges ízvilágot lehet elérni, belevágott nagyobb mennyiségű termék előállítására alkalmas technológia kialakításába. Az évek során a termékpaletta folyamatosan bővült és én is részt vettem a fűszerek kialakításában, kóstolásában. A fűszerkeverékeimet lecseréltem kizárólag Karoti fűszerre, mivel csak természetes alapanyagokból harmonikusabb ízvilágot adtak ételeimnek. Kézműves termék lévén a gyártás és a csomagolás is kézzel történik, így az előállítása munka- és idő igényes. Az élet úgy hozta, hogy a barátunk idő hiányában már nem tudott foglalkozni a Karoti ételízesítők előállításával. Nem szerettem volna veszni, hagyni ezt az értéket, így csöppentem bele a gyártásába és értékesítésébe. Azóta szívvel-lélekkel a Karoti fűszersók előállításával foglalkozom.

Miért különleges, hogyan készül?
A friss zöldségfélét közvetlenül a magyar termelőktől vásároljuk. Az alapanyagok megtisztítása és előkészítése kézzel történik. Ezután a zöldségek, a fűszerekkel és a parajdi sóval együtt egy aprítógépbe kerülnek. A keveréket erre a célra kialakított szárítógépben, alacsony hőmérsékleten, a zöldségek beltartalmi értékét megőrizve szárítjuk. A készterméket visszazárható tasakokba csomagoljuk.


Saját fejlesztésű eljárásnak és a frissen vásárolt alapanyagoknak köszönhetően kötetlenül dolgozhatunk bármilyen zöldséggel és gyümölccsel. Így termékeink az átlagosnál többféle zöldségből készülnek, ezáltal összetettebb, harmonikusabb, gazdagabb ízvilágot kölcsönöznek ételeinek. A Klasszikus ételízesítő gyártása során 14 féle zöldséget használunk fel! A Karoti termékcsalád tagjaiban kiemelkedően magas, 60% a szárított zöldségek és fűszerek aránya. Ennek köszönhető termékeink természetes, intenzív íze és ez miatt sokoldalúan felhasználhatóak. Levesek, szószok, egytálételek és sültek ízesítésére is egyaránt megfelelnek.
A Karoti ételízesítők és fűszersók kezeletlen, adalékanyag-mentes parajdi sóval készülnek. A parajdi só az ősóceán kiszáradásakor keletkezett, 84 féle ásványi anyagot tartalmazó, minőségét tekintve a világ élvonalába tartozó természetes só. A termék természetéből eredően gluténmentes, és a gyártás, csomagolás során sem szennyeződik vele.
Próbálja ki most a Karoti ételízesítőket, és a Karácsonyi vacsorára már természetes alapanyagokból készült fűszerekkel ízesített ételeket tálalhat a családjának!

Barcza Dániel

Keresse fel Webáruházunkat:
www.karoti.hu
E-mail: info@karoti.hu
Telefonszám: +36-30/406-7691
Facebook: Karoti ételízesítő
Instagram: karoti.etelizesito