Problémamentes pénzügyek és kiegyensúlyozott anyagi helyzet – ki ne vágyna ezekre a körülményekre. Talán hisszük, talán nem, de a feng shui egyes praktikái akár segítségünkre is lehetnek.

budha-ok

Azt már bizonyára igen sokan tudják, hogy az ötezer éves kínai térrendezési elmélet lényege, hogy az egyes helyiségek, lakások, irodák berendezése a lakásban a megfelelő, pozitív energiák áramlását segítse, erősítve ez által életünk bizonyos területeit. Mindeközben a negatív energia pedig hatástalanná válik. Ebben nem mindenki hisz, bár a keleti kultúra és életszemlélet igen komoly teret hódított már Európában, így a magyarok körében is. Ha belegondolunk, hogy bizonyos tárgyak milyen hatással lehetnek napjainkra – legyen az akár pozitív, akár negatív irányú hatás - könnyebben el tudjuk fogadni, hogy tényleg mindennek saját, egyedi rezgése van. És mivel a feng shui az élet minden területére vonatkozik, így ha éppen a pénzügyeinken szeretnénk javítani, néhány aprósággal ezt meg is tehetjük.

Gazdagságra fel!
A lakáson belül a gazdagság területe a dél-keleti részen helyezkedik el. Ezt a részt meg kell tisztítanunk azoktól a kiegészítőktől, amelyek csak a kiadásnövekedést erősítik. Ilyenek a kopott, törött és beteg, hiányos részű vagy nem működő tárgyak. El kell tennünk innen a rossz érzést kiváltó dolgokat is. Ilyen lehet egy halogatott ügy papírja, vagy egy olyan embertől kapott dolog, akit nem kedvelünk. Ugyanakkor jó, ha eltávolítjuk a labilis tárgyakat is, amelyek ezen a területen a pénzügyek labilitásához járulhatnak hozzá. Például egy mozgó lábú szék vagy egy akadozó fiókú asztalka lehet ilyen. Mindezek eltávolítása után már telepakolhatjuk a megtisztított területet jó hatású kiegészítőkkel.

Kincsek
A különféle számlák, fizetési felszólítások sem erősítik igazán a gazdagság területét, ezért érdemes ezeket is eltávolítani. Ezek ugyanis jellegükből fakadóan a pénz kiáramlását erősítik, ahelyett, hogy a meglévő pénzösszegünk gyarapodhatna. Helyettük tartsunk itt inkább a gazdagságot szimbolizáló apróságokat. Az ékszerek, a kristályból készült tárgyak segítségünkre lehetnek, illetve egy márkás autó vagy valamely drága, vágyott dolog fotóját is kirakhatjuk.

Elefánt a szilárdságért
Az anyagi helyzet javulására igen jó hatással lehetnek az elefánt- vagy teknősfigurák is. Bár az az igazság, hogy a teknősnek akkor a legerősebb a hatása, ha egy élő állatot nevelgetünk ezen a részen. A teknős a folytonos munkalehetőséget segíti elő, ami természetesen folyamatos pénzáramlást biztosít. Az elefánt a szilárdság és biztos anyagi helyzet kialakulásához járul hozzá. Fontos azonban, hogy úgy helyezzük el a felfelé álló ormányú elefántunkat, hogy az ablak felé nézzen.

Bőséghozó Mosolygó Buddha
A mosolygó Buddha a keleti kultúra és hitvilág legfőbb szimbóluma és egyben a bőség szimbóluma is. A pénzügyekben is segítségünkre lehet, ha a gazdagság területén nagyjából szemmagasságnál kicsit magasabban helyezzük el. Az ázsiai pénzügyekkel foglalkozók is mind tartanak egyet irodájukban.

Tükrös hatás
A pénzügyek területén elhelyezett tükör a feng shui szerint megsokszorozza a gazdagságot.
Ennek azonban az a feltétele, hogy belenézve éles képet lássunk, nem pedig egy piszkos, eltorzított mását a valóságnak. Emellett számít a forma és a szín is. Legjobb, ha hosszúkás formájút, vagy álló változatot választunk zöld, kék, fekete vagy natúr kerettel.

Növények a pénzért
Nem csak különböző szimbólumok, hanem egyes növényfajták is erősíteni tudják a gazdagság területét. A filodendron például, amely egy gyorsan növekvő, gyarapodó fajta, ilyen változásokat eredményezhet a pénzügyeikben. Hasonló jó hatással bír a citrom- vagy narancsfa is. Ezek egyaránt oldják a feszültséget is, amellett, hogy a megújuló frissesség energiájával rendelkeznek.  Ezen növények által tehát az újrakezdés képessége árad szét a gazdagság területén, ami segíthet akár a nehéz anyagi helyzet megváltoztatásában is.

 

 

 

 

 

 

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!