Két évvel ezelőtt talán még a ma 72 éves Dr. M.V. sem gondolta volna, hogy egy alternatív terápia alapvető változásokat eredményez nála. A doktornő kettestípusú cukorbetegségét napi 22-24 egység inzulinnal tartotta egyensúlyban. Ezenkívül magas vérnyomással és némi súlyfelesleggel is küzdött.

A terápia a kezdeti 8-10 hónapos időszakban nem eredményezett számára pozitív változást. Sőt, haskörfogata is növekedett.
A legtöbben a helyében ekkor minden bizonnyal abbahagyták volna a kivonatok alkalmazását, ő azonban 2010 nyarán kísérletezni kezdett, és állapotváltozásáról szakember lévén pontos megfigyeléseket tett. „Az adagot azért csökkentettem, mert a nagyobb adag eredménytelen volt, másrészt arra gondoltam, idős koromban lehet, hogy nekem a kevesebb is elég. További hónapok teltek el javulás nélkül”- meséli.
Hosszú kísérletezés után megtört a jég. A doktornő így írja le javulását: „2010 szeptember közepétől mértem alacsonyabb vércukorszint értékeket. Október 3-tól a reggeli inzulint kihagytam, továbbiakban nagyon lassú csökkentés után december 28-tól nem adok inzulint (16 év után).”
A kivonatok alkalmazása folytán egyéb észrevételeket is tett: „gerincem kiegyenesedett, haskörfogatom 88-ról 84 cm-re csökkent, súlyom 63-ról 60 kg-ra. Nem érzem nyomasztóan kövérnek magam, frissebb vagyok. Megszűnt a 11 és 16 óra között rendszeresen jelentkező kínzó éhségérzet, sikerül még jóllakottság előtt abbahagyni az evést. Vérnyomásom stabilizálódott. Évszaktól függetlenül a fáradékonyság is eltűnt. Az őszülés megállt, és a kb. lúdtojásnyi zsírdaganat (lipoma) jércetojásnyira megkisebbedett.” Elmondja, hogy hallott egy olyan 30 év körüli férfiról, akinél a kapszulák a II. típusú diabétesz tüneteit 2 hónap után egyensúlyba hozták.
Varga Gábor hatóanyag-kutató szerint ez az eset is jól mintázza azt a tényt, hogy minden szervezet másképp működik, és ki kell tapasztalni, hogyan reagál a szervezet a hatóanyagokra. Elmondása szerint a tudományos laboratóriumi és állatkísérletek egyes gyógygomba kivonatok hatását vizsgálva arra a következtetésre jutottak, hogy a gombák hasznosak lehetnek többek között a II. típusú diabetes tüneteinek enyhítésére, valamint a vércukor és trigliceridek csökkentésére. Előidézhetik továbbá az inzulin termelés növelését, illetve a magas vérnyomásban szenvedők vérnyomásának természetes úton történő csökkenését.

„A cukorbetegség és általánosabban a metabolikus szindróma Magyarországon is az egyik elsőszámú népegészségügyi probléma. Az ezekből a betegségekből fakadó szövődmények jelentősen megnövelik a halálozási arányokat. A helytelen életmód, zöldségekben és gyümölcsökben szegény étrend és a rendszeres testmozgás hiánya jelentősen hozzájárul az említett betegségek kialakulásához. A gyógygomba kivonatok jelentősen hozzájárulhatnak a metabolikus szindróma leküzdéséhez” – teszi hozzá Varga Gábor.


További információ: 06/70/423-11-27, 06/30/391-80-80