A pompás növény általában 3 méter magas, de néha akár 5 méteresre is megnő.

Bár a Protea Dél-Afrika egyik őshonos virága – mely az ottani hagyományokban változást és reményt jelent – ideális viszonyok között, megfelelő gondozással hazánkban is megél. A növény általában 3 méter magas, de néha akár 5 méteresre is megnő.

A Protea növénycsaládot Carl Linnaeus nevezte el 1735-ben, és a legenda szerint Próteuszról, az alakját változtatni tudó tengeristenről kapta a nevét. A vadon élő egyedek közepesen nedves és mérsékelt klímájú, homokos, savanyú kémhatású területeken élnek.

Ha kertünkben gyönyörködni szeretnénk benne, jó, ha tudjuk: átlagos igényekkel rendelkezik, szereti a kellemesen meleg, világos helyet, a tűző naptól viszont óvni kell. Nyáron védett helyen, szabadban is tartható. Az öntözés során körültekintően kell eljárni: ne hagyjuk, hogy kiszáradjon, ugyanakkor a túlöntözéstől is óvakodni kell, mert gyökérrothadást idézhetünk elő.
A virág teleltetést igényel,világos, 5-10fok körüli hőmérséklet mellett teleltethető. Szaporítani magvetéssel vagy dugványozással lehet.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!