A téli hideg, hűvös napokon olyan jól esik beülni egy forrón illatozó kádba. Felmelegít, körbeölel, és ha valóban terápiás hatású illóolajokkal gazdagított sót is adunk a fürdővízhez, nyugodtabbak, energikusabbak leszünk, sőt még a bőrünket is puhává varázsolja. A Napvirág Manufaktúra prémium fürdősói idén új csomagolást kaptak a környezettudatosság jegyében. Egy szuper ajándék tipp karácsonyra, mely nem csak finom illatú, hasznos, és környezetbarát, de „énidőt” ajándékoz annak a szerettünknek, aki kapja.

A fürdővíz illatosítása

Már az ókori rómaiak és egyiptomiak is adtak a fürdővízhez illatos növényi részeket, rózsaszirmokat, nárdus gyökeret, vagy éppen rozmaringot, levendulát. Igaz, hogy ezt az úri szokást csak a felsőbb körökben engedhették meg maguknak. Később különféle növényi olajokkal is dúsították a fürdővizüket, vagy éppen tejet adtak hozzá, mint Kleopátra. A középkorban is az egészséges élet nélkülözhetetlen része volt a fürdőzés, bármennyire is a higiéniai körülmények ezt nehezen tették lehetővé. A XIII. században élt Bartholomeus Anglicus enciklopédista például leírta, hogy az a gyerek, akit naponta háromszor is megfürdetnek illatos fürdőben, könnyebben alszik el. Később a fürdővízhez sót is adtak, és hamar rájöttek annak áldásos hatásásra. Sébastien Kneipp természetgyógyász és katolikus pap is ajánlotta a messze földön híres, a mai napig is alkalmazott vízkúrái között a fürdővízhez adott sót. Ma már mindenki ismeri relaxáló, stresszoldó, jótékony hatását. A melegvíz következtében a bőr pórusai kitágulnak, a vérkeringés fokozódik, a méreganyagok kiürülése is hatékonyabb. Arról nem is beszélve hogy a lélekre, szellemre is pozitívan hat egy illatos meleg fürdő.

A Napvirág fürdősói

A Napvirág Manufaktúra parajdi és holt tengeri sóból készíti a fürdősóit. Mivel a Napvirág Manufaktúrának fontosak a minőségi alapanyagok, így nem csupán a fürdősó alapját képező parajdi, vagy Holt-tengeri só származik lekövethető forrásból, de a fürdősó illatát adó bio orvosi levendula (Lavandula angustifolia), vagy az organikus rózsa geránium (Pelargonium roseum) illóolaj egyaránt. A levendula ellazít, csökkenti a szorongást, és kisimítja az idegrendszer ráncait, a rózsageránium egyensúlyba hoz, fertőtlenít, oldja a stresszt. A fürdősóval való illatos élményt a szárított levendulavirág, illetve a rózsaszirmok teszik még teljesebbé.

Holt-tengeri és parajdi a két feketeöves

A Parajdi só az úgynevezett ősóceán kiszáradásakor keletkezett, így a legtöbb, - közel 80 féle - ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz. Míg a forgalomban lévő többi sóból kivonják a természetes iszapot, a parajdi sóban ez benne marad. Mivel a parajdi sót nem tisztítják és nem is finomítják, így amellett, hogy megőrzi az értékes hatóanyagokat, melyek bársonyossá teszik a bőrt, a fürdősó rendszeres használata jótékonyan hat az ízületekre, a nőgyógyászati panaszokra egyaránt. Ez az a csoda, mely képes segíteni a nehezen gyógyítható pikkelysömör bőrbetegségen is. A tengervíz 3 % sót tartalmaz. A Holt-tenger vize 27 % igen jó minőségű sót tartalmaz, rendszeres használata rugalmassá, feszessé, élettel telibbé teszi a bőrt. A sós fürdő tehát csak a javunkra válhat.

Kényeztetve gyógyítanak

Sokan tudják, hogy a természetes, tiszta, finomítatlan só milyen erőteljes tulajdonságokkal bír, sőt a bőrproblémák kezelésében sem marad alul. Rendkívüli a fertőtlenítő hatása, így a problémás, esetleg gombás fertőzések esetében is enyhülést hozhat a fürdősó rendszeres használata. A Napvirág fürdősói tehát nem csupán kényeztetnek, de a gyógyulást is támogatják.

A fürdősós gőz a légutakat is tisztítja. Könnyebbé válik a légzés, téli időszakban kifejezetten ajánlott. Érzékeny bőrűek is alkalmazhatják a Napvirág Manufaktúra fürdősóit, de utána feltétlenül zuhanyozzanak és használják a Napvirág testápolói közül a bőrüknek megfelelőt. A fürdősók használata egyedül a bőrön lévő nyíltsebek esetében ellenjavalt.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!