A jó idővel beköszöntével előbújtak a legyek és más rovarok, és velük együtt a pókok is. Bármennyire is hasznosak ezek a nyolclábú élőlények, nem szívesen látjuk őket a lakásban. De ahelyett, hogy elpusztítanánk őket, egyszerűen csak azt kell megakadályoznunk, hogy bejussanak a házakba, vagy ha már bent vannak, mielőbb a szabadba kívánkozzanak.

1. A levendula olaj, , borsmenta olaj, fahéj olaj, teafaolaj és citrus olaj olcsó megoldások, hogy megszabaduljunk a pókoktól és egyéb rovarokat is távol tartanak. Töltsünk meg egy szórófejes flakont két deciliternyi tiszta vízzel, majd adjunk hozzá kb. 10 ml illóolajat, majd spricceljük be az ablakpárkányt, szekrények hátulját és a sarkokat. Nem csak a pókok menekülnek el, de remek illat is lesz otthonunkban.

2. Forrásban levő vízben áztassuk a dohányt, és amikor a víz lehűlt, szűrjük le és tartósítsuk a dohánytartalmú folyadékot. Kombináljuk egy kis folyékony szappannal, tegyük szórófejes flakonba és spricceljük szét az ablakokra, szellőzőkre és a pókhálókra.

3. Bár tudományos bizonyíték nincs rá, de a kis narancs- és gesztenye szeletek közismerten távol tartják a pókokat. Ugyanígy az eukaliptusz is. Szórjunk szét eukaliptusz leveleket a szekrényekben, fiókokban és távol maradnak a pókok.

4. Készítsünk pasztát szegfűszegből – helyezzük keverőgépbe a szegfűszeget egy kis vízzel. Majd kenjük be a pasztával a sarkokat és olyan helyeket, ahol számítunk a pókok megjelenésére.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!