Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2021. 01. 19
A Ploiesti Táblabíróság elutasította a Hargita megye és Gyergyószentmiklós által benyújtott perújítási kérelmet, és ezzel véglegessé vált a Gyergyószentmiklós és Almásmező (Bicaz Chei) határperében hozott jogerős ítélet, mely a Neamt megyei félnek juttatta Románia egyik leglátványosabb szurdokvölgyét.

2021. 01. 11
A budapesti közlekedés javításáért és az új Liget autómentesítéséért több beruházás előkészítése kezdődik meg - tájékoztatta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára az MTI-t.

2021. 01. 11
A döntéssel azt a rendelkezést törölték el, ami alapján az önkormányzatok rendeletben szabályozhatják az avarégetést. Ám a veszélyhelyzet közbeszólt.

2020. 12. 22
Házi minierőmű telepítésének ígéretével közel 80 millió forint kárt okozott két szlovák csaló több mint száz károsultnak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján, azt követően, hogy lezárult az ügyben a nyomozás.

2020. 12. 11
Az ENSZ környezetvédelmi programja (UNEO) kibocsátási különbségekről szóló jelentése megállapította, hogy a leggazdagabbaknak sürgősen csökkenteniük kell a karbonlábnyomukat, hogy a felmelegedés ne öltsön veszélyes mértéket már ebben az évszázadban.

2020. 11. 18
Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a szomolyai rövidszárú fekete cseresznye felkerüljön az oltalom alatt álló eredetmegjelölések listájára.

2020. 11. 14
Korábban országszerte még hódtelepítési programok során kerültek magyar földre a közepes testű rágcsálók, mostanra pedig a túlszaporulat okoz gondot.

2020. 11. 02
Az ausztrál Nagy-korallzátony szomszédságába tervezett biobankban tárolnának élő egyedeket a világ jelenleg legveszélyeztetettebb korallfajaiból arra az esetre, ha a jövőben újra kellene éleszteni egyes populációkat a természetben.

2020. 10. 26
Az Európai Unió LIFE környezetvédelmi és éghajlat-politikai uniós díjában részesült mások mellett a magyar erdőtűz-megelőzési kezdeményezés.

2020. 10. 19
Szerencsére most a hosszú hétvégére esik ez a mindenkit megviselő hercehurca, és mivel most állunk át a téli időszámításra, vasárnapra virradóra egy órával többet alhatunk. Tehát október 25-én, vasárnap kell hajnali 3 óráról 2 órára visszaállítani.