Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2021. 02. 04
A magányosan élő méhek és darazsak szaporodását segítő természetvédelmi eszközök, „méhecske hotelek”, vagy más néven „darázsgarázsok” elhelyezésére biztat a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2021. 02. 03
Április 1-től lép érvénybe az új szabály. A vevő is felelősségre vonható!

2021. 02. 01
Újra lehet jelentkezni az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elektromobilitást ösztönző pályázatára, amelynek célja a teremtett világunk védelme, a magyarok egészségügyi állapotának javítása, a munkavállalók autóhasználatának csökkentése és a kerékpáros közlekedés ösztönzése.

2021. 01. 27
A németországi keltetőkben évente nagyjából 45 millió hím naposcsibét pusztítanak el. Rendszerint élve ledarálják őket, mérhetetlen szenvedést okozva az apró szárnyasoknak. A tömegmészárlást azért folytatják, mert a tojótyúkok kakascsibéinek felnevelése nem gazdaságos.

2021. 01. 19
A Ploiesti Táblabíróság elutasította a Hargita megye és Gyergyószentmiklós által benyújtott perújítási kérelmet, és ezzel véglegessé vált a Gyergyószentmiklós és Almásmező (Bicaz Chei) határperében hozott jogerős ítélet, mely a Neamt megyei félnek juttatta Románia egyik leglátványosabb szurdokvölgyét.

2021. 01. 11
A budapesti közlekedés javításáért és az új Liget autómentesítéséért több beruházás előkészítése kezdődik meg - tájékoztatta a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára az MTI-t.

2021. 01. 11
A döntéssel azt a rendelkezést törölték el, ami alapján az önkormányzatok rendeletben szabályozhatják az avarégetést. Ám a veszélyhelyzet közbeszólt.

2020. 12. 22
Házi minierőmű telepítésének ígéretével közel 80 millió forint kárt okozott két szlovák csaló több mint száz károsultnak - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján, azt követően, hogy lezárult az ügyben a nyomozás.

2020. 12. 11
Az ENSZ környezetvédelmi programja (UNEO) kibocsátási különbségekről szóló jelentése megállapította, hogy a leggazdagabbaknak sürgősen csökkenteniük kell a karbonlábnyomukat, hogy a felmelegedés ne öltsön veszélyes mértéket már ebben az évszázadban.

2020. 11. 18
Az Európai Bizottság jóváhagyta, hogy a szomolyai rövidszárú fekete cseresznye felkerüljön az oltalom alatt álló eredetmegjelölések listájára.