Olvassa régebbi számainkat az archívumban. Tovább az archívumhoz
A Zöld Újság már digitálisan is olvasható. Tovább a legfrissebb számunkhoz
2021. 04. 01
Ez sajnos 12 százalékos növekedés az előző évhez képest. Az elszomorító adat a a Global Forest Watch (GFW) interneten elérhető erdőfigyelő-rendszer alapján készült friss jelentésbőlből számrazik, amely szerint Brazíliában volt a legnagyobb a pusztulás mértéke.

2021. 03. 29
Ismét gyarapodott a debreceni állatkert Bennett-kenguru csapata: február végén a gondozók utódot pillantottak meg az egyik nőstény erszényében - közölte az intézmény igazgatója az MTI-vel.

2021. 03. 25
Minden évben több szervezet, sokféle szempont szerint értékeli, hogy melyik országban élnek a legboldogabb emberek a világon.

2021. 03. 25
Március utolsó hétvégéjén, ahogy 42 éve minden tavasszal, előbbre kell állítanunk az óráinkat. Egy órával korábban kelni nem mindenki számára tűnik erőfeszítésnek, azonban az átállítást követő hétfői napon megszaporodó balesetekről, szív-érrendszeri halálozásról, és általában 40 perccel kevesebb alvásról árulkodnak.

2021. 03. 22
Az idei év sorozatban a negyedik, amikor kíméletlen aszállyal köszönt be a tavasz. A hótakaró hiányában nincsenek olvadó vizek, és minden élő szervezet szenved a szárazságtól. A vízkincs egyre inkább felértékelődik napjainkban, és a vizek visszatartására egyre szélesebb körben mutatkozik igény. A Dráva mentén például széles körű összefogással zajlik élőhelyfejlesztés, így javítva a természetes élőhelyek állapotán és a gazdálkodás lehetőségein.

2021. 03. 10
Március 27-én ismét WWF Föld órája! A szimbolikus 60 perces sötétség mellett a világ legnagyobb önkéntes akciója egyre inkább a természeti értékek megóvására, ezzel együtt pedig a fenntartható életmódra helyezi a hangsúlyt. Kapcsolj le te is, de ne csak ebben az egy órában légy környezettudatos!

2021. 03. 08
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a MÁV-HÉV Zrt. meghosszabbítja októberig a hétvégi díjmentes kerékpárszállítást az arra alkalmas járműveken az aktuális járványhelyzet, valamint a tavasztól megnövekedő biciklis forgalom miatt.

2021. 03. 04
A román vízügyi igazgatóság közleménye szerint a cégnek 120 ezer lej (kilencmillió forint) bírságot kell fizetnie a folyószennyezésért.

2021. 03. 02
Óvatosságra inti a túrázókat az Agrárminisztérium a vaddisznók ellési időszaka miatt

2021. 03. 02
Károkról nem érkezett lakossági bejelentés a katasztrófavédelemhez.