Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2022. 05. 03
A teljes állományt fel kell számolni.

2022. 04. 16
Régen a tojásokkal kellet óvatosnak lenni a szalmonella miatt. Most meg a csokitojással?!

2022. 02. 08
Különböző kiszerelésű mandula és őrölt mandula termékeknél cianidveszély áll fenn, ezért a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal visszahívta ezeket a termékeket. A magas keserűmandula tartalom miatt a termékben magas az amigdalin mennyisége, amely az emberi szervezetben cianiddá alakul!

2021. 08. 12
A kapcsolódó jogszabály hatályba lépésével már világoszöld alapszínű rendszámot használhatnak a tisztán elektromos meghajtású motorkerékpárok is. A környezetkímélő járművek üzemeltetői többféle adó- és illeték megfizetése alól mentesülnek.

2021. 07. 28
A döntést azonnal üdvözölte közösségi oldalán Klaus Iohannis román államfő. Úgy vélte: Verespataknak a hatóságok és a szakértők összehangolt erőfeszítései révén a helyi örökség bemutatásának és a bányavidék fenntartható fejlődésének a példájává kell válnia.

2021. 07. 01
Csaknem a nullával egyenlő az esélye a világ egyik legnagyobb sasfajának arra, hogy túlélje a gyorsuló erdőirtást Amazóniában - állapították meg brit kutatók.

2021. 06. 03
A mexikói Sanchez család először azt hitte, a közelgő vihar hangjait hallja, de ahogy kiléptek a házból, észrevették, hogy egy óriási lyuk tátong közvetlenül a kerítés mellett, ami tele van vízzel.

2021. 06. 02
A Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet alapján 2021 július 1-től tilos például az egyszer használatos polisztirol ételdoboz és pohár, a műanyag evőeszköz forgalmazása

2021. 05. 23
Az Allen Coral Atlas program műhold alapú globális térképe, amely júliusban készül el teljesen, átfogó és példa nélküli módon képet ad a korallzátonyok változásairól, az ökoszisztémák megőrzése és a gyors reagálás szempontjából fontos információkat szolgáltatva a tudósoknak, döntéshozóknak, politikusoknak és a zátonyokat kezelő hatóságoknak, közösségeknek - írja a PhysOrg.com tudományos-ismeretterjesztő portál.

2021. 05. 19
Június végéig tart a natúr- és biokozmetikai termékek fogyasztóvédelmi ellenőrzése. A kormányhivatalok és az Innovációs és Technológiai Minisztérium IT Laborja első körben természetesként, bőrbarátként, zöldként hirdetett arckrémeket vizsgál