Miért egészséges a füge?

Nagyon sok benn a kálium, és kiemelkedő a rosttartalma szabályozza a vérnyomást rákellenes tulajdonságokkal rendelkezik sok benne a kalcium csökkenti a koleszterinszintet Ha álmatlansággal küzdünk, lefekvés előtt együnk meg egy-két fügét, ez segíteni fog a problémánkon. Ezenkívül a füge erősíti a csontokat, energiával tölt fel, de hashajtó hatással is rendelkezik. 

Nem csak a gyümölcse, a levele is gyógyerővel bír

A füge friss leveleit turmixoljuk össze, az így keletkezett pépet kenjük fel az arcunkra. Hagyjuk állni15 percig, majd mossuk le. Nagyon hatásos pattanások, és ráncok kialakulása ellen.

Ha valaki gyomorsav problémákkal küzd, fogyasszon rendszeresen fügét, de beszámolók szerint a libidóra is jó hatással van.

A leveleiből készült tea ajánlott övsömör, májcirózis, szemölcsök, magas vérnyomás, gyomorfekély, és különböző bőrbetegségek ellen.

Tanulmányok alapján bizonyították, hogy a fügefalevél tea nagyon hatékony vércukorszint csökkentő, ezért ajánlott napi egy bögrével elfogyasztani belőle. Ha szeretnénk egészségesebben élni, ültessünk a kertünkbe legalább egy fügefát, fogyasszunk rendszeresen a gyümölcsét, és a leveléből készült teát.

Hogyan készítsünk teát?

A friss zöld, ép leveleket szedjük le, mossuk meg, és szárítsuk több napon keresztül. Akkor lesznek teljesen megszáradva, ha jól megbarnulnak. Ezután zúzzuk őket porrá (maradhatnak benne nagyobb darabok is), majd tegyük egy légmentesen záródó befőttes üvegbe. Egy liter forrásban levő vízhez tegyünk két evőkanál port, majd forraljuk 15 percig, amíg a víz felére elpárolog.
Ezután szűrjük le, és igyunk meg naponta legalább egy bögrével belőle.