Az itáliai város vezetői és lakói is mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyorsétterem-lánc ne nyisson üzletet a Dóm közelében.

Egy januárban elfogadott helyi rendelkezés alapján igyekeznek útját állni a lánc terjeszkedésének. A passzus alapján a város történelmi központjában előnyt élveznek azok az éttermek, vendéglők, ahol toszkán ételeket szolgálnak fel. Amikor a  McDonald’s engedélyért folyamodott 24 ezren írtak alá egy internetes petíciót, amely a nyitás megakadályozását követelte. A gyorsétterem-lánc szokatlan ígéreteket tett annak érdekében, hogy megkapja az engedélyt: vállalták azt, hogy az asztaloknál szolgálják fel az ételeket, és nem is teszik lehetővé, hogy elvitelre kérjék a vásárlók a hamburgereket. Így legalább a szanaszét szórt krumplis zacskókkal nem lenne gond a firenzeieknek. Még azt is vállalták, hogy az ételeket 80 százalékban helyi alapanyagokból állítják elő.
A városvezetést nem hatotta meg az igyekezet, és nem adott engedélyt. Erre válaszul a McDonald’s 20 millió dollárra perli Firenzét.
Pár hete a Vatikánban is hasonlóképpen járt a McDonald’s , még a Szentszék bíborosai is beálltak az ellenzők közé, Rómában azonban egyelőre nem sokat tudnak tenni a gyorséttermek ellen, de ott is a firenzeihez hasonló szigorítást terveznek.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!