A legtöbben kevés figyelmet fordítanak immunrendszerük erősítésére, pedig a hideg beköszöntével ez az egyik legfontosabb feladatunk.

Ha szeretnénk megelőzni az akár hetekig is eltartható orrfújós, tüsszögős időszakot, fontos, hogy első számú védelmi vonalunkat felkészítsük rá és karban tartsuk. Most adunk egy listát-a teljesség igénye nélkül, hogy milyen természetes, tápanyagokkal teli ételekkel és étrend kiegészítőkkel fokozhatjuk védekező képességünket.

1. GOJI BOGYÓ – az immunerősítő
A szervezet védőbástyájaként is gyakran emlegetett immunrendszert fontos, hogy napi szinten olyan tápanyagokkal, vitaminokkal és antioxidánsokkal lássuk el, amelyek segítenek a védekezésben.
A goji bogyó bőségesen tartalmaz olyan összetevőket, amelyek fokozzák az immunrendszer működését, erősebbé és ellenállóbbá teszik.
• 500x több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs,
• minden létező zöldségnél több karotint tartalmaz,
• élénkíti a testet és a szellemet is, napi egy marék elfogyasztásával növelhetjük koncentráló-képességünket,
• diéta idején is bátran fogyasztható, ugyanis fokozza a zsírok lebontását, zsírégető hatása miatt.

2. ASZKORBINSAV
Az aszkorbinsav vagy ismertebb nevén C-vitamin egy olyan vízben oldódó vitamin, amit a szervezet nem képes tárolni, így folyamatosan pótolni kell. Bizonyos élelmiszerek C-vitamin tartalma magas, ugyanakkor a mai rohanó világban egyre kevesebb figyelmet fordítunk az ajánlott napi mennyiség bevitelére.
Az aszkorbinsav más vitaminokkal kombinálva igen erős antioxidánsként is működik. Ennek jelentősége a szabad gyökök megkötésében rejlik, mely a sejtek károsodásáért felel. A szabad gyököket a testmozgás hiánya, a rossz étrend, a dohányzás, a környezetszennyezés és a stressz generálja, mely tényezők valamelyike biztosan téged is érint.

AJÁNLOTT MENNYISÉG
Az aszkorbinsav ajánlott napi mennyisége férfiak esetében 90 mg, a nőknél pedig 75 mg.  Ezek a mennyiségek afféle iránymutatásnak tekinthetőek, hiszen rengeteg olyan befolyásoló tényező van - úgymint megfázás, a naponta bevitt friss alapanyagok mennyisége, terhesség vagy dohányzás - amelyek mellett emelhető az adag 1000-1500mg-ra.
Tipp: Ez a vitamin akkor épül be a legjobban, ha természetes C-vitamin forrással együtt visszük be a szervezetbe, pl. 100%-os zöldség-és gyümölcslevekkel.

3. BÚZAFŰ
A búzafű bár nem gyógyszer, hatóanyagainak köszönhetően pozitív hatással van szervezetünkre. Hogy mit is jelent ez pontosan? – Elsősorban a méregtelenítésben játszik fontos szerepet, mivel lebontja a sejtekben lerakódott káros anyagokat. Erőteljesen lúgosító hatású.

Hogyan játszódik leez a méregtelenítési folyamat?
A méregtelenítés során a sejtekben lerakódott méreganyagok bekerülnek a véráramba, majd folyamatosan ürülnek a vizelettel. Azok, akik rendszeres búzafűlé fogyasztók tapasztalhatják ezen tisztulási folyamat során a zavaros, enyhén szagos vizeletet.
A tisztulási folyamatot követően tapasztalható pozitív hatásként az esetleges súlyfelesleg vesztés, normális széklet, életerő, nagyobb munkabírás, betegségekkel szembeni nagyobb ellenállás.
Mindezen jótékony hatások mellett a búzafű magas klorofill tartalmának köszönhetően dúsítja vérünket oxigénnel, a sejtek oxigén ellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van.

Hogyan fogyaszd a búzafüvet?
A búzafű leghatékonyabb és egyben legegyszerűbb formája, ha lepréseljük a friss „leveleket”, illetve por formájában is megvásárolható. Ugyanakkor érdemes odafigyelni, hogy csakis kiváló minőségű, megbízható forrásból szerezzük be, ha utóbbi formáját választjuk, így biztosak lehetünk benne, hogy a fent említett jótékony hatását mi is élvezzük.
Fogyasztása csak frissen, éhgyomorra javasolt, mivel így még erőteljesebben fejti ki hatását. Fél óra elteltével már fogyaszthatunk folyadékot, illetve étkezhetünk is. Első alkalommal érdemes kis mennyiséggel kezdeni (1 tk), majd fokozatosan növelni az adagot, a test állapotától függően.

Kinek ajánljuk?
A búzafű levet kortól és nemtől függetlenül mindenkinek javasoljuk. Mivel szervezetünk könnyen fel tudja dolgozni - mert emésztése kevés energiát igényel - így gyenge emésztésűek is nyugodtan fogyaszthatják.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!