Az igazi szépség rejtélyét minden korban titok övezte, s minden korban akadtak olyanok, akik megpróbálták  mindenáron ezt a titkot megfejteni.
A szépséget egyes időkben varázsitalok, mágiai és különleges szerek hatásának tulajdonították, és még az ördöggel való cimborálással is megvádolták annak megtestesítőit. Főként akkor, ha olyan hölgyekről volt szó, akik évtizedekig megőrizték természetes bájaikat.  Szerencsére ettől manapság már nekünk nem kell tartanunk, de a szépség iránti vágy még ma is fontos szerepet tölt be az életünkben. A szépség mulandó, és a szépségnek a múló idő, tehát az öregedés felett kell győzedelmeskednie.

A korabeli fennmaradt írások, mendemondák, talányos történetek által természetesen a valódi szépség titkát még mára sem sikerült megfejteni, de szerencsések vagyunk, hiszen a természet csodálatos eszköztáráról azért elegendő információ áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy megtaláljuk és alkalmazhassuk a leghatékonyabb kozmetikumokat.
A bőrünk öregedés folyamatának lassítása mellett azonban napjainkban az is lényegessé vált, hogy mindezt természetes alapú, vegyszerektől, allergén anyagoktól, kőolajszármazékoktól, mesterséges színezékektől mentes kozmetikumokkal érhessük el.

A bio-és natúrkozmetikumok előnyei:
A bio-és natúrkozmetikumok előállításához a gyártók csak természetes alapanyagokat, növényi olajakat, viaszokat, állati termékeket (tej, zsír, méhviasz), valamint ásványi anyagokat használnak. Nem tesznek beléjük semmilyen szintetikus színezőanyagot, allergizáló hatást kiváltó illatanyagot, de kihagyják belőlük az emulgálószereket, szilikonokat, paraffint és más kőolajszármazékokat is.
Fontos tudni, hogy a természetes alapú kozmetikumok valódi, hosszú távú megoldást kínálnak a bőrproblémák kezelésében, igaz hatásukat is hosszabb távú alkalmazásukkal tudják kifejteni.

A leggyakoribb természetes hatóanyagok:
Mandula: a mandulatej, valamint a mandulaolaj  valószínűleg a legrégibb kozmetikum. Tisztítja, ápolja, táplálja és simává teszi a bőrt.
 Avokádóolaj: Az avokádóolajban található rendkívül értékes ásványi anyagok és vitaminok kiválóan alkalmasak a ráncos, zsíros bőr ápolására, megújítására, hidratálására.  Az avokádóolajban  egyébként A, B1, B2, D, G, F, E, K.H és P-vitaminok találhatóak.
Mályva: A mályva rendkívüli módon nyugtatja a bőrt, és biztosítja annak ápolását. Irritált, érzékeny bőrre is alkalmazható.
Komló: Igen értékes kozmetikai alapanyag. Rendszeres használata erősíti és ruganyossá teszi a már nem fiatal bőrt is. Kisimítja a ráncokat, újra kiemeli az arcformákat, erőteljes bőrfiatalító hatásának köszönhetően.
 Levendula: A levendula igen sokrétűen használható gyógynövény. A bőrre alkalmazva erőteljes fertőtlenítő hatású. Pattanásos, rosaceás, ekcémás bőrproblémákra sikerrel alkalmazható. Különösen egészséges levendula tartalmú krémekkel kezelni a nyak petyhüdt bőrét.
 Örökzöldek: Az örökzöldekből készített főzeteket még varázsitalként használták a középkorban. Hatásuk bőrnyugtató, bőrösszehúzó, tisztító, az ekcémát és egyéb bőrszennyeződéseket megszünteti.
Görögszéna: hajápoló szerként korpáso-dás ellen, valamint hajnövesztőként alkalmazható. A bőrápolásban kiváló bőrpuhító hatásáról ismert.
 Birsalma: a magjából készült kozmetikum különösen alkalmas az érzékeny bőrfelületek ápolására. A könnyen megduzzadó könnyzacskót, és a szemhéjat ápolhatjuk vele. A repedezett bőrt is gyorsan gyógyítja.
 Hamamelisz: A hamamelisznek vagy az úgynevezett „csodacserjének„ gyulladáscsökkentő, és összehúzó hatása van. Élénkítően hat a bőr életfunkcióira, frissíti és összehúzza a pólusokat. Rendkívül alkalmas a megfáradt, megsápadt bőr felfrissítésére.
 Körömvirág: A körömvirág az egyik legsokoldalúbban használható növényünk. Arcvízként kiváló érzékeny és száraz bőrre, de csodálatos antibakteriális hatásáról is ismert. Fekélyek, valamint elmérgesedett, gennyező, nehezen gyógyuló sebek esetén is segítenek a körömvirág kivonatot tartalmazó krémek.

 

Minőségi Bio-és natúrkozmetikumokkal várja Önt is
 a Chiron Webáruház:
• Illóolajok
• Virágvizek
• Masszázsolajok
• Hajsamponok, balzsamok
• Szájápolási termékek
• Szappanok, tusfürdők
• Arckrémek, testápolók
• Fürdőbombák, fürdősók
• Schüssler-sós krémek
Szépüljön velünk!
www.chironwebaruhaz.hu