10 egyszerű lépés az Alzheimer-kór megszüntetésére!

Az előző rész itt olvasható: https://zoldujsag.hu/gyogyithato-e-az-alzheimer-kor-ha-igen-hogyan-1-resz-78049

Kedves Olvasó!
Nem az a célunk és feladatunk, hogy szembeszálljunk az orvostudomány számtalan érvével, amit az Alzheimer-kórral kapcsolatban állít. Csak néhány állítást máshonnan közelítünk meg. És ez a „máshonnan” kiinduló szemlélet elvezet a reményhez, hogy az Alzheimer-kór mégis gyógyítható. A remény pedig kiszorítja az emberből a bizonyítás szükségességét, amely a végén úgy hangzik: 10-ből 9 Alzheimer-kóros beteg 3-6 hónap alatt meggyógyult, méregdrága orvosságok nélkül, otthoni terápia végzése mellett.

 

A terápia gyakorlati kivitelezése:

Miután a vizsgálatokkal feltárták és megállapították a betegeknél jelentkező hiányosságokat, a hormonális egyensúly eltéréseit, a vitamin és ásványi anyag szinteket, mindegyik résztvevő egyéni programot kapott. Néhány kezelés kitért a bél egészségi állapotának optimalizálására is. Mások többek között a D-vitamin hiányosságainak helyreállítását, az étkezés során az inzulin szintjét a vérben, és a DHA (omega-3 zsírsavak) használatát javították. Cél az agy bármely hibás kapcsolatának javítása.

Néhány hónapon belül a résztvevők közül 9 állapota javulást mutatott. Néhányan visszatértek életvitelük korábbi, normális szintjére. A tanulmányban résztvevők közül hatnak korábban fel kellett adnia a munkáját, vagy tüneteik miatt küszködtek a foglalkoztatásban. A program megkezdésétől számított 6 hónapon belül mind a hatnak sikerült visszatérni a munkába, és nagymértékben javultak munkavégzési képességeik.

Bár ez a tanulmány kicsi volt, mégis nagy előrelépés az Alzheimer-kór kezelésében. Hatalmas eredmény, hogy vissza tudják állítani a memóriát és a kognitív funkciót arra a pontra, ahol a páciens visszatérhet a munkájához, és jól végezheti azt. Eddig az Alzheimer-kórban szenvedő emberek állapota tovább romlott addig a pontig, amíg teljes körű ellátást nem igényeltek.

10 egyszerű lépés az Alzheimer-kór megszüntetésére:

Ahhoz, hogy az egyénre szabott terápia sikeres legyen, a résztvevőnek minden lépést követnie kell az elsőtől az utolsóig. A lépések befejezése azonban nem ugyanazokat az eredményeket hozza létre a különböző betegeknél. Ezért nagyon fontos, hogy gondosan kövessük az egyes előírásokat. Íme, itt vannak a lépések általános leírásai. Barátkozzunk meg velük, és a mögöttük álló érveléssel azért, hogy a személyre szabott terápiát ellenérzés nélkül követni tudjuk.

1. Lépés: A gyulladás csökkentése és a vércukorszint stabilizálása
Az Alzheimer-kórt gyakran nevezik a 3-as típusú cukorbetegségnek, az agyban kialakult inzulin rezisztencia miatt. Egy kutatócsoport felfedezte, hogy a testben nemcsak a hasnyálmirigy által termelt inzulin van, hanem az agyban előállított is. Ezért azoknál, akiknek 2. típusú cukorbetegsége van, az Alzheimer-kór kialakulásának kockázata nagyobb.         

2. Lépés: Hormon szintek optimalizálása
Az öregedés hatására a test hormon termelése megváltozik, ami az érintett szervek egyenlőtlen működéséhez vezet. Ha hormonegyensúly hiány van, akkor ez nagyban befolyásolhatja a különböző szervek működését, és ez magába foglalja az agyat is. A leggyakoribb hormonális problémák kapcsolatosak az Alzheimer-kórral és az agy egészségével, a pajzsmiriggyel és a csökkenő ösztrogén termeléssel. A hormonpótló terápia segítségével kiegyensúlyozható az egyes hormonok szintje, optimalizálva a szervezet teljesítményét.

 3. Lépés: Az antioxidánsok optimalizálása
Az antioxidánsok azért fontosak, mert a kutatások kimutatták, hogy a zsírok agyban történő oxidálódása és az Alzheimer-kór között szoros kapcsolat van. A kutatások azt mutatták ki, hogy azoknál az embereknél, ahol az antioxidánsok, mint a béta-karotin és a C-vitamin szintje alacsonyabb volt, gyakoribb volt az Alzheimer-kór előfordulása. Ezért az antioxidánsok fogyasztása megelőzheti vagy lassíthatja az Alzheimer-kórt.

4. Lépés: A bél egészségének optimalizálása
A kutatók felfedezték, hogy nagyon erős a kapcsolat a bélben levő egészséges flóra mennyisége és az agyfunkciók között. Valójában a bél egészsége alapvető fontosságú számos betegség kezelésében - különösen az Alzheimer-kór esetében.

5. Lépés: Rengeteg egészséges zsír
Egészséges zsírokra van szükség ahhoz, hogy az agyunk jól működjön. Az egészséges zsírok egyszeresen és többszörösen telítetlenek és az avokadó, az olajbogyó, a magok és a diófélék tartalmazzák. Az egészséges zsírok elősegítik az acetilkolin termelését, amely a tanulási folyamat, a koncentráció és a memória létfontosságú vegyi anyaga. Ezért az étrendünket ki kell egészíteni néhány finom, egészséges zsírral is.

6. lépés: A kognitív teljesítmény és az NGF (idegi növekedési faktor) szintjének javítása
Ez a lépés olyan kiegészítőkből áll, amelyek az agy sejtjeit regenerálja az idegi növekedési faktor stimulálásával. Amikor a sejtek egészségesek és regenerálódnak, hatékonyabban működnek, ezáltal javítva a memóriát. A természetes forrásokban sok ilyen anyagot találunk, különösen a gombákban. Ezek olyan gyógynövényt is tartalmaznak, amelyet az indiaiak már nemzedékek óta gyógyászati célra használnak.

7. lépés: A mitokondriális funkció növelése
Az Alzheimer-kórban bizonyos agysejtekben csökken az aktivitás. Ez az oka annak, hogy a memória lassulni kezd, majd súlyosan sérül. Mind ehhez a mitokondriumoknak van köze. A mitokondriumok szabályozzák az anyagcserét az agy sejtjeiben, ami létfontosságú a sejtek egészségére és működésére nézve. Ha mitokondriális diszfunkció van, az agy működését a memória hanyatlásában mérhetjük le. Gyorsan és egyszerűen kezelhetők ezek a napi rutin kiegészítésével.

8. Lépés: Mentális és fizikai gyakorlat
A mentális és a fizikai gyakorlat elengedhetetlen ahhoz, hogy mindenki egészséges legyen. A mentális gyakorlatok fenntartják az agy figyelmét, és segítenek a gondolkodási folyamatok és a memória javításában. A testmozgás létfontosságú a szervezet számára, mivel serkenti vérkeringést az egész testben, így a szövetek és a sejtek egészségesebbé válnak.

9. lépés: Elegendő éjszakai oxigén biztosítása
Az éjszakai oxigénellátás azt az oxigén mennyiséget jelenti, amelyet az agy éjjel, alvás közben kap. Nem csak jó éjszakai alvásra van szüksége, még fontosabb az, hogy az agynak jó minőségű alvásra van szüksége. Néhány orvosi probléma zavarhatja a légzését alvás közben, ami az agynak oxigén éhínséget okoz.

10. Lépés: Nehézfémek detoxikálása
A környezetünkben levő nehézfémekkel gyakran érintkezünk, amelyek összefüggésben állnak az Alzheimer-kór kialakulásával. A kutatások kimutatták, hogy a vérben levő nehézfémek szintjének csökkenése megakadályozhatja az Alzheimer-kór tüneteinek erősödését.

Az egyénre szabott terápia összeállítása

A fentiekből látható, hogy a terápia lépései magukban foglalják az étrendet, testmozgást és agyat, a hormon és az antioxidáns szintek korrigálását, valamint a bélflóra javítását. Ha a bélflóra kiegyensúlyozatlan, az számos hatással lehet az agy és a test egészségére. Ahogyan azt az esettanulmányok is mutatják, a protokoll abbahagyása után visszatérhetnek a mentális és memória problémák. A protokoll újraindítása azonban megfordíthatja ezt a tendenciát. Úgy tűnhet, hogy a terápia hosszú távú betartása néhány ember számára nehézséget okoz, pedig ez csak az étrend megváltoztatásáról és a vitamin- és hormonszintek kezeléséről szól.
Az Alzheimer-kór egy szörnyű betegség, és a kognitív funkció csökkenése megakadályozhat bárkit abban, hogy képes legyen gondoskodni magáról. Az Alzheimer-kór ma már nem halálos ítéletnek számít. Ha úgy gondolja, hogy szerettei közül valaki a korai Alzheimer-kórban szenved, beszélje meg kezelőorvosával az egyénre szabott terápia adta lehetőségét. Az eddigi vizsgálatok eredményei megdöbbentően bíztatóak, és minél előbb elkezdik a terápiát, annál hamarabb lehet visszaszerezni a kognitív funkciókat.

Kedves Olvasó!

A következő cikkben folytatjuk az Alzheimer-kórral kapcsolatos vizsgálatot, és a terápia konkrét kivitelezését tekintjük át, kiegészítve azon tények további vizsgálatával, melyek az Alzheimer-kór kialakulásában szerepet játszanak, mint a nehézfémek, a herpesz vírus, és a penészgombák. Külön foglalkozunk e káros hatások elkerülésével és megszüntetésével. Addig is figyelje kognitív funkciói szintjét és vigyázzon azokra. Védje egyéniségét, és eddigi élete során összegyűjtött emlékeit! (Folytatása következik)

A folytatás itt olvasható:
https://zoldujsag.hu/gyogyithato-e-az-alzheimer-kor-ha-igen-hogyan-3-resz-78052

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!