A havi vérzés nem lehet biztos támpont a termékenység vizsgálatában, hiszen gondoljunk csak arra, hogy a terhesség alatt is előfordulhat menstruáció. Sőt egyes afrikai törzsek pedig kizárólag a havi vérzés alatt létesítenek nemi kapcsolatot, mégis születnek utódok. A Hold nőkre gyakorolt hatása a döntő.

A Hold állását legegyszerűbben holdnaptárból tudhatjuk meg.  Prof. Dr. Török Szilveszter aki az alábbiakat mondja ennek hasznosságáról:
– Évtizedek óta tanítom, hogy a hold állása hatással van a szervezetre Ez alapján lenne jó a műtétek időpontját is meghatározni. Ma már sokan kérik, hogy segítsek a legideálisabb időpont megválasztásában. Persze életmentő műtéteknél nincs min gondolkodni, de egy halasztható beavatkozásnál célszerű az optimális napot megvárni. Mára elértem, hogy orvosok is hívnak ilyen ügyben. Csak zárójelesen jegyzem meg, hogy elsősorban akkor keresnek, ha közeli családtagjuk műtétéről van szó.
– Tehát nem mindegy, hogy mit mikor végeznek?
– Sebészeti beavatkozásokat az első és a harmadik fázisban (annak is a második és a harmadik harmadában) érdemes elsősorban végezni.
Az asztrológia csillagjegyei szerint ugyancsak megkülönböztethetők kedvező vagy kedvezőtlen időszakok egy-egy műtét szempontjából. Mindegyik születési jegyhez más-más érzékeny testrész, szerv vagy szervrendszer társul. Érdemes tehát ellenőrizni, hogy a Hold éppen melyik jegyen kel át, ahhoz milyen testrészek tartoznak, és ha az érintett testrészek műtétjét tervezzük, érdemes az operációt elhalasztani, hacsak nem sürgős vagy életveszélyes esetről van szó.
– Van-e olyan alapszabály, amit mindenképpen követni kell?
– Az az alapelv, hogy minden ami túlságosan megterheli azt a testtájat, amelyet az adott jegy ural, kétszer olyan kártékony a szervezet számára. Másfelől viszont igaz az is, hogy minden, amit annak a testrésznek vagy szervnek a jólétéért teszünk, amelyet az adott jegy ural, kétszeresen jótékony hatású.

A Hold hatása a termékenységre
– Több mint ötven éve annak, hogy felhívott egy bizonyos Jónás Jenő (sok helyen Eugen Jonasként szerepel a neve) szülész, nőgyógyász prof ., és elmondta: rájött hogy tud egy anya életképes gyermeket foganni, sőt még a gyermek nemét is meghatározhatja. Egy sugallatot kapott, melynek hatására rendszerbe foglalta tudását. Ezt mára Jónás-módszerként ismeri a világ. Négy dolgot tud a Jónás módszer:
1. Meghatározza a fogantatás azon napjait, amikor a gyermek erős, életképes lesz, és könnyű terhességet ígér.
2. Megadja mely napokon fogan az adott nő lány vagy fiú gyermeket.
3. Meghatározza a meddőnek mondott nők termékeny napjait.
4. Megmondja, mely napokon nem következik be fogamzás, tehát mikor nem kell védekezni a terhességet nem akaróknak.
Ez utóbbi pont miatt Jónás Ernőt még a Vatikán is kitüntette. Mégsem terjedt el széles körben a módszer.
Sajnos Jónás Jenő politikai színezetű dolgokba keveredett, aminek következtében még a diplomáját is elvették. Mivel az emberek gyógyításával már nem foglalkozhatott, Pozsonyból Manyára költözve versenylovakkal kezdett „kísérletezni”. Hasonlóan az emberhez az állatoknál is meg tudta határozni a termékeny napokat, és hogy milyen nemű csikó foganjon. Megjegyzem később rehabilitálták Jónás Jenőt.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!