Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2022. 02. 14
Egy idős hölgy elismerésre méltó választ adott az öregség kérdésére: az öregség szabaddá tett.

2022. 11. 30
"Amennyiben szeretnéd, hogy a titkod biztonságban legyen, akkor tartsd meg magadnak."

2020. 03. 26
Növekvő veszélyt jelentenek a zöldenergia-beruházások a természetvédelem szempontjából kulcsfontosságú területekre - figyelmeztet egy új kutatás, amely szerint már több mint 2200 szél-, nap- és vízerőművet emeltek a Föld korábban érintetlen vadonjaiban.

2022. 10. 19
A nyelvünk bővelkedik a szólásokban, közmondásokban, amelyek pontos értelmezése nem csak a külföldieknek, de néha még a magyar anyanyelvűeknek is nehéz. De most nem is erre vagyunk kíváncsiak, hanem csak arra, hogy tudod-e, hogy hangzanak ezek pontosan. A feladat mindössze annyi, hogy válaszd ki a három lehetőség közül, mi illik szerinted a pontok helyére. Jó szórakozást!

2020. 02. 28
Nem kell nagy lemondásra gondolni, elég pár apró változtatás!

2020. 02. 27
Kevesen lehetnek, akik sorsuk szebbik időszakában, egy boldog élethelyzetben ne tűnődnének azon: vajon hogyan is lehetne életüknek e felhőtlen, harmonikus szakaszát meghosszabbítani, hogyan lehetne ezt a fiatal és egészséges életidőt kitágítani? Egyáltalán: mi lehet a hosszú és egészséges élet titka?

2020. 02. 20
Dörögtek az ágyuk a pesti rakparton. Felettük az eresz alatt a pici szirénák ijedten sikoltoztak a fészkeikben. Nem csoda, mikor látták, hogy még a fémtorkú papa is ott bőg a háztetőn.

2020. 02. 20
- Két csirkevér, ötös asztal rendel! - ordította túl a kocsma zaját Lilla, a viharvert arcú pincérnő. Eljárt már felette az idő. Rég volt, mikor még mint hamvas szüzet, a templomba kísérte őt keresztapja bérmálkozni. A misére menet gyakran csodálták Lilla szépségét az öreg görény mámik. A hetyke falkában dohányzó, rövid farkú legénykék is csak bámulták, mikor ez a tünemény ellibbent előttük a templomtéren. A belső tűz, ami bennük izzott, hirtelen fellobbant az égig, ahol a legelésző bárányfelhőkről is leperzselte a bundát.

2020. 02. 19
Egy kisváros gimnáziumában osztályklubdélutánt rendeztek a 2000-es évek elején. A szorgalmas diáklányok keze nyomán szendvicsek és sütemények borították az erre kijelölt asztalokat: a mérsékelt érdeklődés és étvágy következtében ez még a rendezvény végeztével is így volt. Az a néhány fő, aki magára vállalta a rendrakás-takarítás hálátlan feladatát, azon tanakodott, hogy mi legyen a felesleggel.

2020. 01. 24
Meyer bácsi hasra esett, ahogy nagy óvatosan az ebédjével az asztalához lavírozott. Bádogcsajkáját elejtette, az csörömpölve csattogott egy darabig, míg el nem ült Perbál atya asztala alatt. Már egy percre rá, onnan a széklábak közül pislogott büszkén, hogy: Lám! – milyen ügyesen sikerült az ebédlőt mákos tésztával behinteni. Még elhasalva káromkodott egy kicsit az ebédlő kövén. Szórakozottan lefricskázott egy tésztaszálat a fekete zakójáról, és úgy várta türelmesen Zsófia nővért, hogy felsegítse.