Olvassa régebbi számainkat az archívumban. Tovább az archívumhoz
A Zöld Újság már digitálisan is olvasható. Tovább a legfrissebb számunkhoz
2020. 08. 26
Az életben figyelmesen járók számára van itt néhány probléma. Az élettelen dolgok birodalmában a természettudományok eléggé otthonosan mozognak. Az anyaggal kapcsolatban pedig különösen határozottan nyilatkoznak. Korábban öröknek tartották. Azután a radióaktivitás mindent felforgatott, az anyag átalakult és elfogyott. Az élettelen birodalmában, az „anyagról” ma az atomfizikai kutatások alapján tudjuk, hogy egyetlen anyagi részecskét sem tartalmaz. De arra vonatkozóan alig van ismeretünk, hogy hogyan viselkedik, milyen tulajdonságai jelennek meg az élő birodalmában. Erre pedig a táplálkozástanban nagy szükségünk lenne.

2022. 09. 08
Nem tudott mit reagálni erre, csak döbbent arccal nézett...

2020. 08. 24
2019-hez képest idén három héttel későbbre, augusztus 22-re esik a Túlfogyasztás világnapja, amely példa nélküli csökkenés a modern társadalom ökológiai lábnyomában - ez azonban nem annak tudható be, hogy hirtelen elkezdtünk jóval tudatosabban élni, hanem a koronavírus-járvány miatti korlátozásokra és annak gazdasági következményeire vezethető vissza.

2020. 07. 30
Kedves Olvasó! Ilyen világot akartál? Ilyen világot képzelsz el gyermekeidnek, unokáidnak? Nem hiszem! Akkor változtasd meg! Te légy a változás maga! Könnyen felelheted rá: de hiszen az élet lényege a változás! Ha nem teszek semmit, akkor is változik minden a környezetemben, beleértve magamat is! Akkor miről is van szó?

2020. 07. 24
Gyerekes, gyermeteg: gyakorta halljuk ezeket a kifejezéseket, s szinte minden esetben valamilyen bugyuta, éretlen, szánandóan nevetséges cselekedetet, megnyilvánulást minősítenek velük. Az alábbi történetek arról tanúskodnak, hogy alaposan meg kellene gondolnunk ezen szavak egyértelműen pejoratív kicsengésű használatát.

2020. 07. 24
A tigris az asztalon ült és reggelizett. A strandkávéház teraszán tévések, újságírók és riporterek falkája nyüzsgött. És mindez miért? - Azért, mert a hírverés Arnold munkájához tartozott. Vagy negyven éve, hogy Arnold a világhíres Sarrasani Cirkusz sajtófőnöke volt: - ez a titulus illett a cég imázsához. Feladata volt, hogy a társulatról minden nap legyen valami „színes” a médiában. Ezért is rendezték ezt a délelőtti akciót egy vendégszereplés alkalmából Nürnbergben, mely majdnem „színesebbre” sikerült, mint ahogy ő szerette volna.

2020. 07. 17
„Úgy kellene, hogy az ember legyen minden dolgok mértéke. Viszont az ember idegen abban a világban, amelyet ő teremtett meg!” Alexis Carrel

2023. 06. 27
Ezek a dalok még ma is annyira népszerűek, hogy ha meglátjuk a címüket a fejünkben máris felcsendülnek a jól ismert dallamok. De vajon tudod-e, ki a sláger előadója. Jelöld be, szerinted ki az alábbi 12 dal előadója, majd írd meg kommentben, hogy sikerült ez a rövid kis teszt.

2020. 06. 23
A védőoltást és az élősködők elleni védekezést tartják a legfontosabb egészségügyi intézkedésnek a magyar kutyások, miközben az ivartalanítást azok is elhanyagolhatónak vélik, akik felelős gazdának vallják magukat.

2020. 06. 18
Az alábbi képeken különböző tárgyakat és embereket rejtett el a rajzoló. Megtalálod mindet?