Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2020. 07. 24
Gyerekes, gyermeteg: gyakorta halljuk ezeket a kifejezéseket, s szinte minden esetben valamilyen bugyuta, éretlen, szánandóan nevetséges cselekedetet, megnyilvánulást minősítenek velük. Az alábbi történetek arról tanúskodnak, hogy alaposan meg kellene gondolnunk ezen szavak egyértelműen pejoratív kicsengésű használatát.

2020. 07. 24
A tigris az asztalon ült és reggelizett. A strandkávéház teraszán tévések, újságírók és riporterek falkája nyüzsgött. És mindez miért? - Azért, mert a hírverés Arnold munkájához tartozott. Vagy negyven éve, hogy Arnold a világhíres Sarrasani Cirkusz sajtófőnöke volt: - ez a titulus illett a cég imázsához. Feladata volt, hogy a társulatról minden nap legyen valami „színes” a médiában. Ezért is rendezték ezt a délelőtti akciót egy vendégszereplés alkalmából Nürnbergben, mely majdnem „színesebbre” sikerült, mint ahogy ő szerette volna.

2020. 07. 17
„Úgy kellene, hogy az ember legyen minden dolgok mértéke. Viszont az ember idegen abban a világban, amelyet ő teremtett meg!” Alexis Carrel

2021. 03. 11
Ezek a dalok még ma is annyira népszerűek, hogy ha meglátjuk a címüket a fejünkben máris felcsendülnek a jól ismert dallamok. De vajon tudod-e, ki a sláger előadója. Jelöld be, szerinted ki az alábbi 12 dal előadója, majd írd meg kommentben, hogy sikerült ez a rövid kis teszt.

2020. 06. 23
A védőoltást és az élősködők elleni védekezést tartják a legfontosabb egészségügyi intézkedésnek a magyar kutyások, miközben az ivartalanítást azok is elhanyagolhatónak vélik, akik felelős gazdának vallják magukat.

2020. 06. 18
Az alábbi képeken különböző tárgyakat és embereket rejtett el a rajzoló. Megtalálod mindet?

2022. 09. 13
10 kérdés, 10 jól ismert régi magyar film. Vajon kitalálod-e egy képkockából, melyik filmből való? Induljon a játék!

2020. 06. 12
Egy reggel elbocsátották Gölöncsér Lajos bácsit, az áramszolgáltató kisüzemből. Pedig még örömtől kipirultan ment be a dinamórészlegbe, egy ócska faládát cipelve. Főnöke, Kence úr kérdezte, minek hozta be ezt a szemetet. Lajos bácsi büszkén mondta, hogy az éjjel befogta a villámot! Mivel részeg – meg persze öreg is –, már nem kellett felvennie a biciklis mezt sem, csak kezébe adták a munkakönyvét.

2022. 10. 26
Az, hogy mire valók ezek a tárgyak, csak a nagyon fiataloknak okozhat fejtörést. A többieknek pedig biztos jólesik egy kicsit nosztalgiázni!

2022. 08. 15
Az alábbi 10 tárgy jó pár évvel ezelőtt mindennapi használatban volt. Ma már csak tippelni tudunk a legtöbb esetben, mire is használták. Te mennyit ismersz fel a 10-ből?