Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2021. 03. 24
Előlegezve Verő László születésnapjára, aki úgy és akkor ünnepelheti az évfordulóját, mint az Angol Királynő őfelsége. – Semmi gond, meglesz – mondta Jóska a barátjának, aki egy elektronikus irodalmi lapot felelősen főszerkesztett. – Mondom, hogy viszünk, Laci – a frankfurti piacon vásárolunk a legbüdösebb francia sajtból. Lehetőleg a Béla bátyád szerezze be, mert az ő kifinomult érzéke, ínyencsége garancia a sajt pedigréjére, mert sajnos mondanom sem kell, a te paraszt ízlésed nem evidens - monda a főszerkesztő. – Így igaz – ismerte el Jóska.

2021. 03. 16
Ha csak egy gondolatot hasznosítasz az alábbi 15-ből, már nyertél!

2022. 05. 23
Nem divatok, nem kalóriatáblázatok szerint készítették ételeiket az asszonyok.

2021. 01. 27
A „Hozsannához” címzett csehó – amit még tán az első vértanúk ütöttek össze – közvetlen a Menedékkérő Hivatal sarkánál rogyadozott. Joszele a kocsmáros, már a kezdet kezdetén engedély nélkül hozzáragasztott egy nagyobb termet is; – jól tette, mert az Igazak csak jöttek és jöttek, s már nem lett volna ülőhely a törzsvendégeknek sem. Joszele meg nem bírta volna elviselni, hogy kocsmájából talponálló legyen. Igaz, hogy a Jóisten vagy jó ezer éve elrendelte a mennyország főterét csúfító épület szanálását, de az a határozat, azóta talán valamelyik hanyag hivatalnok fiókjában hányódik – ha ugyan már rég meg nem ették az angyali egerek.

2020. 12. 17
„Az ember mikrokozmosz a makrokozmoszban, állandóan változó erők mezején él. Egészsége harmónia a környező kozmikus és természeti erőkkel. Fizikai vagy szellemi betegsége a diszharmónia velük szemben.”

2020. 12. 20
Ha a dombról lepillantana a hajnali sétáló a Charleston öbölre, meggyőződhetne róla, hogy Béla a „Három macska” csaposa egy hazug ember. Ugyanis azt mondta, hogy a tenger nem tud aludni, se lélegezni, mert az csak víz. A hajók meg pláne nem, mert holtfából vannak. Ezt a zárás előtt mondta az utolsó vendégnek, és egyben megkérdezte, hogy ő hol lakik, és mi a neve. Hirtelen nem jut eszébe, de abban biztos, hogy ő itt a csapos.

2022. 04. 29
A test mindössze színpadként szolgál a lélek számára. A betegség a sérült lélek megnyilvánulása, egyfajta jajkiáltás. Ahhoz, hogy megértsük, hogyan hat az emberi lélek a testre, nézzük meg először, mi is az a lélek:

2020. 12. 26
Kedves Olvasó! Sorspróbáló időket élünk, okkal vagy ok nélkül, de nem véletlenül! Nincsenek véletlenek! Legfeljebb nem ismerjük fel az események mögött rejlő pókháló vékonyságú rendszert. Az idő pedig csak pereg, s a Karácsony is közeleg. De ha körbetekintünk környezetünkben, de főleg tágabb környezetünkben, elég szomorú kép fogad. Méltán juthat eszünkbe Juhász Gyula Karácsonyi ének című verse, melyben így fogalmaz:

2020. 12. 14
Az ólomszürke ég alatt lehajtott fejű, fáradt, egykedvű emberek rótták útjukat, a téli hideg ürügyén a lehető legjobban magukba burkolódzva. Az első égi jövevényt nem is vette észre más, csak egy kisfiú, akinek a pajkos hópehely az orrán landolt. A gyermek vidáman felkacagott, s kitárt karokkal felfelé nézett.

2020. 12. 28
Oszd meg másokkal is hogy jól kezdődjön az új évük!