Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2021. 11. 24
Százezreken segített abban, hogy addigi szenvedéssel teli életükben szeretetet, boldogságot és bőséget vigyen.

2021. 11. 02
A Harisnyás Pippi szerzője indította el a lavinát

2021. 10. 28
Teve van kétpúpú és teve van egypúpú, de a képen az utóbbiból csak egy van! Neked milyen gyorsan sikerül megtalálnod?

2022. 09. 19
Orvosilag igazolt, hogy a magány egészségügyi rizikó faktor!

2021. 09. 04
Lássuk, mire emlékszel a tankönyvekből!

2021. 08. 26
Tulajdonképpen mit jelent „egészségesnek” lenni? Egészségesnek lenni annyit jelent, mint egésznek lenni, tökéletesen önmagam lenni úgy, ahogy itt és most létezem. „Egészségesnek” lenni továbbá azt is jelenti, hogy nincs mit elfojtanom, eltitkolnom, letagadnom, hanem teljesen jogaiba juttatom az igazi lényem. Ugyanakkor elengedhetetlen, hogy szüntelenül figyeljem magam, vajon valóban az igazi énemnek megfelelően élek-e, vagy minták, elvárások és szerepek szerint. Amennyiben az utóbbiakat felismerem, lehetőségem nyílik megszabadulni tőlük.

2021. 08. 23
Van egy hely a világon, ahol sértésnek számít, ha valakinek azt mondják: „olyan fiatalosnak tűnsz” vagy hogy „az idő szinte semmit nem fogott rajtad”. Ott így bókolnak egymásnak: „milyen korosnak tűnsz ma”, és azt értik alatta, hogy a megszólított bölcs és érettségében gyönyörű. Ez a különös hely Abházia, ahol ha az emberek füllentenek a korukkal kapcsolatban, akkor több évet mondanak, nem pedig kevesebbet, ahogy az Nyugaton szokás. Eltúlozzák az életkorukat, ez ugyanis az ő kultúrájukban nagyobb társadalmi megbecsülést biztosít számukra.

2021. 08. 24
– A rossebit, hallgassatok már! – ordította türelmét vesztve a főtoportyán a fegyelmezetlen csordának. Nyomaték kedvéért, nagyot húzott egy birkalábbal a mellette ácsorgó nádi farkas fejére. Végre csend lett. Még a kárvallott is csak magában káromkodott, hiszen meg se szólalt a gyűlés alatt. A szónoki tuskó mellé is csak véletlenül került, ahonnan már jó ideje szitkozódott a vezérük.

2021. 08. 16
A felelőtlen állattartás következtében nagyon sok a kidobott - magára hagyott házi kedvenc. Sokan megvásárolják a kutyát, cicát, hörcsögöt, díszhalat, teknőst, de felelőtlenül, nem az állat egész életére tervezve, hanem hirtelen - meggondolatlanul teszik - mondja Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője.

2021. 07. 31
Kövesd ezeket a tippeket, hogy kevésbé terheld a környezetedet, amikor vásárolsz: