Olvassa régebbi számainkat az archívumban. Tovább az archívumhoz
A Zöld Újság már digitálisan is olvasható. Tovább a legfrissebb számunkhoz
2023. 06. 27
A cukorbetegség (diabétesz mellitusz) a legtöbb szenvedést okozó anyagcserezavar. Alattomosan zajlik, gyakran csak a szövődmények után derül ki a valódi baj. Szövődményei érintik az érrendszert, a vesét, a szemet, a végtagi verőereket, idegeket. Az 1. típusú cukorbetegség fiatalkorban kezdődik, kezelése kizárólag inzulin pótlással lehetséges. A 2. típusú cukorbajt több megelőző állapot vezeti be és inkább az időskor problémája, de az elhízás rohamszerű növekedése miatt sajnos a gyerekek között is járványszerűen terjed. A cukorbetegség bevezető stádiumainak felismerésével, kezelésével megelőzhető és a vele járó, életet megkeserítő, fájdalmas szövődmények elkerülhetőek.

2022. 10. 26
Magyarországon a szív- és érrendszeri betegségek után a rosszindulatú daganatok a második leggyakoribb halálok. Évente több mint 80 ezer új daganatos beteget regisztrálnak. A rettegett betegségről jó tudni, hogy az egyharmada megelőzhető lenne!

2022. 01. 06
A boldog élethez nem pont az iskolában tanult ismeretek kellenek!

2021. 12. 22
Nagyon sok a függőségben szenvedő - főleg az idősek körében!

2021. 12. 17
Az olimpia alatt egy férfi a tokiói metrón tíz embert késelt meg: áldozatul -ahogyan a rendőröknek elmondta- „boldognak tűnő nőket” szemelt ki. Ilyet hallva az embernek eszébe jut a jelentős valóságtartalommal bíró vicc, mely szerint az irigy ember nem azt kéri a jó tündértől, hogy ő is jusson egy tehénhez, mint a szomszédja, hanem azt, hogy azé is dögöljön meg. Miért nem tudunk örülni a más örömének? Miért zavar bennünket, ha a másik ember boldog?

2023. 07. 27
Százezreken segített abban, hogy addigi szenvedéssel teli életükben szeretetet, boldogságot és bőséget vigyen.

2021. 11. 02
A Harisnyás Pippi szerzője indította el a lavinát

2021. 10. 28
Teve van kétpúpú és teve van egypúpú, de a képen az utóbbiból csak egy van! Neked milyen gyorsan sikerül megtalálnod?

2023. 06. 08
Orvosilag igazolt, hogy a magány egészségügyi rizikó faktor!

2021. 09. 04
Lássuk, mire emlékszel a tankönyvekből!