Olvassa régebbi számainkat az archívumban. Tovább az archívumhoz
A Zöld Újság már digitálisan is olvasható. Tovább a legfrissebb számunkhoz
2022. 01. 06
A boldog élethez nem pont az iskolában tanult ismeretek kellenek!

2021. 12. 22
Nagyon sok a függőségben szenvedő - főleg az idősek körében!

2021. 12. 17
Az olimpia alatt egy férfi a tokiói metrón tíz embert késelt meg: áldozatul -ahogyan a rendőröknek elmondta- „boldognak tűnő nőket” szemelt ki. Ilyet hallva az embernek eszébe jut a jelentős valóságtartalommal bíró vicc, mely szerint az irigy ember nem azt kéri a jó tündértől, hogy ő is jusson egy tehénhez, mint a szomszédja, hanem azt, hogy azé is dögöljön meg. Miért nem tudunk örülni a más örömének? Miért zavar bennünket, ha a másik ember boldog?

2021. 11. 24
Százezreken segített abban, hogy addigi szenvedéssel teli életükben szeretetet, boldogságot és bőséget vigyen.

2021. 11. 02
A Harisnyás Pippi szerzője indította el a lavinát

2021. 10. 28
Teve van kétpúpú és teve van egypúpú, de a képen az utóbbiból csak egy van! Neked milyen gyorsan sikerül megtalálnod?

2022. 09. 19
Orvosilag igazolt, hogy a magány egészségügyi rizikó faktor!

2021. 09. 04
Lássuk, mire emlékszel a tankönyvekből!

2021. 08. 26
Tulajdonképpen mit jelent „egészségesnek” lenni? Egészségesnek lenni annyit jelent, mint egésznek lenni, tökéletesen önmagam lenni úgy, ahogy itt és most létezem. „Egészségesnek” lenni továbbá azt is jelenti, hogy nincs mit elfojtanom, eltitkolnom, letagadnom, hanem teljesen jogaiba juttatom az igazi lényem. Ugyanakkor elengedhetetlen, hogy szüntelenül figyeljem magam, vajon valóban az igazi énemnek megfelelően élek-e, vagy minták, elvárások és szerepek szerint. Amennyiben az utóbbiakat felismerem, lehetőségem nyílik megszabadulni tőlük.

2021. 08. 23
Van egy hely a világon, ahol sértésnek számít, ha valakinek azt mondják: „olyan fiatalosnak tűnsz” vagy hogy „az idő szinte semmit nem fogott rajtad”. Ott így bókolnak egymásnak: „milyen korosnak tűnsz ma”, és azt értik alatta, hogy a megszólított bölcs és érettségében gyönyörű. Ez a különös hely Abházia, ahol ha az emberek füllentenek a korukkal kapcsolatban, akkor több évet mondanak, nem pedig kevesebbet, ahogy az Nyugaton szokás. Eltúlozzák az életkorukat, ez ugyanis az ő kultúrájukban nagyobb társadalmi megbecsülést biztosít számukra.