Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2016. 07. 11
Váltsd bátorsággá a félelmeidet, cseréld nyugalomra a szorongásaidat!

2016. 07. 06
Csupa nagyon-nagyon káros dolog, hosszútávú mellékhatásokkal. Az orvosok szerint az egyik legrosszabb dolog, amit a testünkkel tehetünk, ha rendszeresen fogyasztjuk a szénsavas üdítőitalt. Nézzük meg részletesen, miért:

2016. 07. 02
Bartos, a neves válóperes ügyvéd visszakézből szájon vágta feleségét. Evvel csattanós pontot tett a veszekedésre. Klári az asztalhoz kapott, hogy az ütéstől el ne essen. A kávéra váró csésze, amiből a férj már vagy tíz éve issza a reggeli konyakját kis feketével meglöttyintve, rosszkedvűen koccant a cukortartóhoz.

2016. 06. 30
Falun élek sok évtizede, mondhatni ide születtem. Ismerem a vidéket. Egy-két évtizede az emberek többsége főállású munkahelye mellett még külön kis gazdaságot tartott fenn, háztáji gazdaságot, kerttel, állatokkal. Ki-ki saját szükséglete, igénye szerint.

2020. 04. 19
Eddig megismerkedtünk az olajok legalapvetőbb szerkezeti felépítésével, tulajdonságaival, valamint begyűjtöttünk néhány hasznos tanácsot egészségünk védelme érdekében. Most tovább boncolgatjuk a témát, és a korábbi gondolatmenetet követve nemcsak azt vizsgáljuk meg, hogy melyek a legfontosabb tulajdonságai a zsíroknak, hanem azt is, hogy mi a szerepük testünkben, valamint mi történik velük az anyagcsere során. Megint egy kötetre való feladatot öleltünk fel, ezért csak a legkönnyebben követhető dolgokkal foglalkozunk. Természetesen azt is megvizsgáljuk, hogy a természet milyen olajokat kínált fel nekünk, és abból melyek támogatják az egészséges életet.

2016. 06. 05
A ló már reggel óta poroszkált nyugat felé. Dicsérte eszét, hogy a hajnali csatában, mikor attakra riogott a kürtszó, ő az ellenkező irányba vette a vágtát, mintha lónak való zabos kiflit osztanának arrafelé. Csodálkozott, hogy a gazdája, a zsoldfizető defterdár, ahelyett, hogy fékezné, kegyetlenül még a sarkantyúját is az oldalába vágta. A két talpas janicsár, akik a kantár után kaptak, hogy megállítsák, alig bírtak félreugrani előle. Egy szpáhi kivont szablyával a szökni készülő számvivőtiszthez ugratott, s már felemelkedett kengyelében, de ahelyett, hogy lesújtott volna, lekapta a nyeregkápáról lógó pénzeszsákot, és ízibe megfordította a lovát.

2016. 06. 11
Tavasz tájt szélesre tárjuk otthonunk ablakait, ajtóit, valahogy a szívünk és lelkünk kapui is megnyílnak, befogadóbbá válnak. Nyitottabbak vagyunk a világ információnak befogadására, barátságok, szerelmek alakítására, érzelmi, lelki szövetségek megkötésére. Valami furcsa bizonytalanság mégis jelen van, ha azt a szót ízlelgetjük: barátság. Annyi mégis bizonyos, s akinek volt vagy van barátja, tudja, hogy sokkal többet jelent ez a szövetség, mint ismerősnek lenni, mélyebbről fakadó érzés, mint a szerelem.

2020. 04. 19
Kedves olvasó! Bár nem felejtettem el a cikk címét, de elég messziről kezdem! A XXI. század digitális és virtuális világában, ahol az önálló gondolkodás nem érték, sőt mi több, a közoktatás törekvése a 90-nél alacsonyabb intelligencia kvócienssel rendelkezők tömeges kibocsátása az iskolákból, nem véletlen, hanem cél!