Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2016. 12. 05
Igazából mindkét válasz helyes, a hangsúly inkább azon van, melyiket látod meg először a képben.

2016. 11. 28
Sok fiatal példát vehetne róla!

2016. 11. 25
Hajnalban Böbe néni gombászás közben csapdába lépett, és a vaskarom csúnya sebet ütött a bokáján. Az ura rögvest Mari nénihez rohant segítségért. Később kiderült, hogy az ápolás eltart pár napig. Pedig úgy volt, hogy férfiaknak való növényt szedünk a határban. Szurokfüvet, füzikét, pásztortáskát, meg hasonlót, amiről a pécsi hadapródiskolában sosem tanultunk. Oda tizenháromban, félárvaként kerültem, mint cőgling, mert a papa hiába volt Ferenc Jóska után a legokosabb ember a Monarchiában, mégsem tudta megmenteni a mama életét. Biztos azért, mert mint katonaorvos, nem gyakorolhatott nőkön a kaszárnyában.

2016. 11. 24
A szív leállása után a haldoklás folyamata akár hosszú órákig is eltarthat és most már képesek lehetünk megfordítani azt! - állítja a neves adjunktus.

2022. 03. 11
Észre sem vesszük, hogy van. Mert amióta élünk, velünk, mellettünk él, jelen van.

2016. 11. 23
Az úgynevezett 100%-os narancslé íze kémiai hókuszpókusz eredménye.

2016. 11. 18
A zseniális ötlet német Bartholomäus Traubecktől származik, aki egy fa törzséből hanglemezt készített és az évgyűrűit egy speciális lemezjátszón játszotta le, hogy megmutassa a fába kódolt zenét mindenkinek.

2012. 03. 11
Rőzse - milyen szép régi kifejezés. Favesszőkből álló köteg, írja a lexikon. Használták felázott talaj feltöltésre, patakok és folyók partjának megerősítésére és természetesen fűtésre. A szó talán Munkácsy Mihály képével, a közel száznegyven éve festett Rőzsehordóval hagyományozódott máig. Míg a neves festőművész alkotásán a rőzsét egy asszony hordja a hátán (pontosabban a képen éppen pihen), addig a huszonegyedik század rőzsehordója - legalábbis a vidéken élők bizonyára többször találkozhattak ezzel a valóság-festette vászonnal - a férfi, aki kisebb-nagyobb ágakat tol a biciklijén.

2012. 03. 11
Egyszer azt a mondatot írtam le egy versben, hogy a tanyák haragja a magány. Ma inkább azt gondolom, hogy a tanyák az emberi élet végletes beszűkülései. Ha nem fűtesz télen, meghalsz. Ha elesel az udvaron, és nem tudsz felállni, megfagysz. Ha ellopják a felfüstölt disznóalkatrészeket a padról, nem tudni, hogy húzod ki tavaszig. Ami a legelőn túl van, az a világvége nagyjából.

2016. 10. 28
Egy történet, amit jó szívvel ajánlunk minden szülőnek, tanárnak és gyereknek!