Olvassa régebbi számainkat az archívumban. Tovább az archívumhoz
A Zöld Újság már digitálisan is olvasható. Tovább a legfrissebb számunkhoz
2017. 01. 23
A veréb arrébb ment, nehogy ráessen a vadgesztenye, pedig Butzheim bácsi jó szívvel vetette elibe. - Edd csak meg bátran! – bíztatta mosolyogva, mint Szent Ferenc, mikor Igét hirdetett az ágon billegő hallgatóinak. Belenézett a háncsból font szatyorba, de nem volt benne semmi. Azért furcsállotta az üres cekkert. Reggel, mintha még pénztárca és ennivaló is lett volna benne. Sajnos a bácsi elfeledte, hogy a veréb akkor sem eszik gesztenyét, ha az már elhagyta a tüskés fészkét. Jaj! Még a saját neve sem jutott eszébe. Nem tudta, hogy őt Butzheim Ottónak hívják, és túl van a hetvenen, és annak idején a gimnáziumban tanár úrnak szólították. Azt, meg, ha mondják, se hiszi el, hogy ő egy kelenföldi panellakásban van otthon; - ha otthon van, s nem éppen Marcaliban kínálgat egy kolduló verebet gesztenyével. És reggel csak kenyérért ment le a pékhez. A szürkemadár nagyot nézett, amikor az a valami az orra elé gurult. Meghökkent. Felpislogott a padon ücsörgő csokornyakkendős öregúrra, mintha kérdezné:

2017. 01. 23
Nagyon sok madárfaj érkezik hozzánk a hideg hónapokra, áttelelni a Kárpát-medencének a környékhez képest viszonylag kedvező időjárási viszonyai közé, és ugyancsak nagyon sok van, amely túl azon, hogy itt költi ki fiókáit, télen is nálunk marad – halljuk dr. Kasza Ferenctől, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) Beretzk Péter Munkacsoportjának vezetőjétől.

2023. 04. 05
Nincs két olyan ember, akiknek a tenyerein futó vonalak teljesen megegyeznének. Ez pont olyan, mint az ujjlenyomat. Ezekből a vonalakból kiolvashatjuk, hogy valakinek mi az erőssége, mik a gyengéi, miben tehetséges. Négy fő vonal létezik, amelyek az illető személyiségéről árulnak el részleteket: a szív, a fej, az élet és a sors vonala. A hiedelemmel ellentétben nem feltétlenül bal kézből kell jósolni, azt a kezünket érdemes megvizsgálnunk, amelyik a domináns, tehát amelyikkel írunk. A hüvelykujjtól indulva egészen a kisujjig kell a vonalakból kiolvasni a ránk jellemező tulajdonságokat.

2023. 04. 05
A mantrák erős spirituális töltettel rendelkező mondatok, amelyekkel csökkenthetjük az ártó stressz, idegesség, ingerlékenység és pánikrohamok szintjét, előfordulását. A mantra elmélete azon az elven alapul, hogy a hangok, betűk és a szótagok bizonyos pszichikai és mentális rezgéseket fókuszálnak magukban. A hangok jelentésüktől függetlenül is hordoznak magukban egy speciális lenyomatot, energiát.

2016. 12. 30
MEGMUTATJUK A FELBONTÁST úgy, hogy a szemek ne sérüljenek!

2016. 12. 27
Megnézheted, hogy a cipőméreted szerint meddig fogsz élni! Unatkozó kutatók számos halálesetet feldolgozva próbálták megállapítani hogy vajon a nagy vagy a kis lábú emberek élnek-e tovább. Néhány kutató arra vállalkozott, hogy 3400 halálesetet dolgozzon fel egy kórházban férfiak és nők között vegyesen. Ennek célja az volt, hogy megállapítást nyerjen az a feltevés, hogy lábunk mérete és a várható élettartamunk között kapcsolat van.

2016. 12. 21
Egy igazi magyar ember ezt könnyek nélkül nem tudja végignézni. A két kis székely legény Dobos Attila Magyarok Világhimnusza című szerzeményét adják elő egy iskolai ünnepségen.

2016. 12. 15
Ebéd! – ordított be Soós Pista a karnagy udvarába. Kicserélte a kerítésre akasztott éthordót, s továbbporzott a furgonjával, hogy a többi öregnek se hűljön ki a pörkölt. Mikor elhalkult a motorzaj, az öreg bevitte az ebédjét, s csak úgy melegében kikanalazta az alumínium edényből. Előtte persze testvériesen Egonnak adta a felét, hiszen az öreg kandúr is megosztotta vele a magányát. Ilyenkor hálásan dorombolt, de olyan szépen, mintha egy mélyen zengő gordonka szólna. Sőt, néha a gazdája jelzésére folyamatos hangon tudott nyávogni, míg a karnagyi kéz le nem intette.

2016. 12. 05
Igazából mindkét válasz helyes, a hangsúly inkább azon van, melyiket látod meg először a képben.

2016. 11. 28
Sok fiatal példát vehetne róla!