Olvassa régebbi számainkat az archívumban. Tovább az archívumhoz
A Zöld Újság már digitálisan is olvasható. Tovább a legfrissebb számunkhoz
2022. 04. 04
Így lehet jó kondiban maradni a kor előrehaladtával.

2022. 03. 18
A közelmúltban egy fiatal hölgy, akinek hosszú betegeskedés után rákban meghalt az édesanyja, így fakadt ki: „Nincs Isten! Vagy ha van, akkor rossz Isten!”

2022. 02. 14
Tanuld meg jól, ha stresszes az életed!

2022. 02. 14
Jól gondold át, hogy érdemes-e napi szinten fogyasztanod!

2022. 01. 24
Az ok általában az, hogy a „szétkapcsolódás jeleire” sem ő, sem a párja nem figyelt fel időben…

2022. 01. 19
Legtöbbünk olyan szerencsésnek mondhatja magát, hogy a nagymamájával töltötte a szünidőt egykoron. A gyengéd erőszakkal ránk kényszerített szokásokat csak felnőtt fejjel tudunk értékelni, érteni.

2022. 01. 18
A cukorbetegség (diabétesz mellitusz) a legtöbb szenvedést okozó anyagcserezavar. Alattomosan zajlik, gyakran csak a szövődmények után derül ki a valódi baj. Szövődményei érintik az érrendszert, a vesét, a szemet, a végtagi verőereket, idegeket. Az 1. típusú cukorbetegség fiatalkorban kezdődik, kezelése kizárólag inzulin pótlással lehetséges. A 2. típusú cukorbajt több megelőző állapot vezeti be és inkább az időskor problémája, de az elhízás rohamszerű növekedése miatt sajnos a gyerekek között is járványszerűen terjed. A cukorbetegség bevezető stádiumainak felismerésével, kezelésével megelőzhető és a vele járó, életet megkeserítő, fájdalmas szövődmények elkerülhetőek.

2022. 10. 26
Magyarországon a szív- és érrendszeri betegségek után a rosszindulatú daganatok a második leggyakoribb halálok. Évente több mint 80 ezer új daganatos beteget regisztrálnak. A rettegett betegségről jó tudni, hogy az egyharmada megelőzhető lenne!