Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2022. 02. 14
Tanuld meg jól, ha stresszes az életed!

2022. 02. 14
Jól gondold át, hogy érdemes-e napi szinten fogyasztanod!

2022. 01. 24
Az ok általában az, hogy a „szétkapcsolódás jeleire” sem ő, sem a párja nem figyelt fel időben…

2022. 01. 19
Legtöbbünk olyan szerencsésnek mondhatja magát, hogy a nagymamájával töltötte a szünidőt egykoron. A gyengéd erőszakkal ránk kényszerített szokásokat csak felnőtt fejjel tudunk értékelni, érteni.

2022. 01. 18
A cukorbetegség (diabétesz mellitusz) a legtöbb szenvedést okozó anyagcserezavar. Alattomosan zajlik, gyakran csak a szövődmények után derül ki a valódi baj. Szövődményei érintik az érrendszert, a vesét, a szemet, a végtagi verőereket, idegeket. Az 1. típusú cukorbetegség fiatalkorban kezdődik, kezelése kizárólag inzulin pótlással lehetséges. A 2. típusú cukorbajt több megelőző állapot vezeti be és inkább az időskor problémája, de az elhízás rohamszerű növekedése miatt sajnos a gyerekek között is járványszerűen terjed. A cukorbetegség bevezető stádiumainak felismerésével, kezelésével megelőzhető és a vele járó, életet megkeserítő, fájdalmas szövődmények elkerülhetőek.

2022. 10. 26
Magyarországon a szív- és érrendszeri betegségek után a rosszindulatú daganatok a második leggyakoribb halálok. Évente több mint 80 ezer új daganatos beteget regisztrálnak. A rettegett betegségről jó tudni, hogy az egyharmada megelőzhető lenne!

2022. 01. 06
A boldog élethez nem pont az iskolában tanult ismeretek kellenek!

2021. 12. 22
Nagyon sok a függőségben szenvedő - főleg az idősek körében!

2021. 12. 17
Az olimpia alatt egy férfi a tokiói metrón tíz embert késelt meg: áldozatul -ahogyan a rendőröknek elmondta- „boldognak tűnő nőket” szemelt ki. Ilyet hallva az embernek eszébe jut a jelentős valóságtartalommal bíró vicc, mely szerint az irigy ember nem azt kéri a jó tündértől, hogy ő is jusson egy tehénhez, mint a szomszédja, hanem azt, hogy azé is dögöljön meg. Miért nem tudunk örülni a más örömének? Miért zavar bennünket, ha a másik ember boldog?