Olvassa régebbi számainkat az archívumban. Tovább az archívumhoz
A Zöld Újság már digitálisan is olvasható. Tovább a legfrissebb számunkhoz
2017. 02. 21
Próbáld meg megoldani ezt az egyszerűnek tűnő feladványt. Ne vágd rá rögtön a választ, mert becsapós!

2017. 02. 17
Mikor az énekesnő, Széppataki Erzsébet, a fiatal, óraadó énektanár hanyatt esett székestül a katedrán, az osztály rémületbe dermedt. Tudtuk, ezért a balesetért Kemény Huba osztályfőnök, aki korábban bokszoló volt, vérfürdőt rendez. Még a gazdag Steinhuber sem ússza meg szárazon, hiába vagánykodik, hogy reggelente letusol, holott az osztály nagy része velem együtt csak a moziban látott fürdőszobát. De most nem is arról van szó, hanem a tragédiáról, ami különben is véletlen történt.

2017. 02. 17
Ez a rejtvény már nehezebb, mint a szokványos kiszámolós játékok. Próbáld meg fejben megoldani. Ha nem sikerül, ne keseredj el, tekerj lejjebb és mutatjuk a megoldást!

2017. 02. 09
KATTINTS A KÉPRE A HELYES VÁLASZÉRT! Ez a feladvány már a nehezebbek közül való. Meg tudod oldani hosszas töprengés nélkül? Ha nem vagy biztos az eredménybe, tekerj lejjebb és mutatjuk a helyes választ!

2017. 02. 08
A feladat nem egyszerű, és egy kicsit trükkös is. Ha nem sikerül, ne keseredj el, tekerj lejjebb és mutatjuk a megoldást! Természetesen más megoldás is lehetséges, ha találtál ilyet, azt is írd meg kommentben!

2017. 02. 07
Helyezz át egy gyufát, hogy igaz legyen! A feladat csak első ránézésre tűnik nehéznek, igazából pofonegyszerű! Ha sikerült megoldanod egy percen belül, oszd meg másokkal is! Ha nem sikerült, görgess lejjebb a megoldáshoz!

2017. 02. 06
SOKSZOR BECSAP A SZEMÜNK! Az alábbi kép nagyszerű példája az optikai illúziónak. Nézd meg ezt a képet és számold meg hány gyufaszálat látsz a képen. Ha meg van, lapozz lentebb és nézd meg a valós eredményt! Eltaláltad?

2017. 02. 06
Első ránézésre nehéznek tűnik, de pofonegyszerű a megoldás. Ha nem sikerül görgess lejjebb a helyes megoldásért!

2017. 02. 05
Ezt a feladat a legtöbb emberen kifog, pedig leírva nem is olyan bonyolult. A nehézség az benne, hogy nem csak az eredményt kell fejben tartani de a következő lépést is előre kell látni.

2017. 01. 31
Furcsa dolog ez az élet. Amíg fiatalok vagyunk, várjuk az iskola végét, várjuk a munkaidő végét, a hétvégét. Jaj, hát soha sem lesz péntek? Aztán eljön… Eljön az idő, amikor nem számít, milyen nap van. Mert időd van, csak már nem tudsz mit kezdeni vele. „Ha újra fiatal lehetnénk, mennyire másképp élnék! Mert már nem tehetem meg azt, amit akkor kellett volna.” Ugye?