Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2017. 02. 21
Mai fejtörőnkben egy ókori jósdába látogatunk. Próbáld megoldani a fejtörőt, ami csak első nekifutásra tűnik nehéznek!

2017. 02. 21
Próbáld meg megoldani ezt az egyszerűnek tűnő feladványt. Ne vágd rá rögtön a választ, mert becsapós!

2017. 02. 17
Mikor az énekesnő, Széppataki Erzsébet, a fiatal, óraadó énektanár hanyatt esett székestül a katedrán, az osztály rémületbe dermedt. Tudtuk, ezért a balesetért Kemény Huba osztályfőnök, aki korábban bokszoló volt, vérfürdőt rendez. Még a gazdag Steinhuber sem ússza meg szárazon, hiába vagánykodik, hogy reggelente letusol, holott az osztály nagy része velem együtt csak a moziban látott fürdőszobát. De most nem is arról van szó, hanem a tragédiáról, ami különben is véletlen történt.

2017. 02. 17
Ez a rejtvény már nehezebb, mint a szokványos kiszámolós játékok. Próbáld meg fejben megoldani. Ha nem sikerül, ne keseredj el, tekerj lejjebb és mutatjuk a megoldást!

2017. 02. 09
KATTINTS A KÉPRE A HELYES VÁLASZÉRT! Ez a feladvány már a nehezebbek közül való. Meg tudod oldani hosszas töprengés nélkül? Ha nem vagy biztos az eredménybe, tekerj lejjebb és mutatjuk a helyes választ!

2017. 02. 08
A feladat nem egyszerű, és egy kicsit trükkös is. Ha nem sikerül, ne keseredj el, tekerj lejjebb és mutatjuk a megoldást! Természetesen más megoldás is lehetséges, ha találtál ilyet, azt is írd meg kommentben!

2017. 02. 07
Helyezz át egy gyufát, hogy igaz legyen! A feladat csak első ránézésre tűnik nehéznek, igazából pofonegyszerű! Ha sikerült megoldanod egy percen belül, oszd meg másokkal is! Ha nem sikerült, görgess lejjebb a megoldáshoz!

2017. 02. 06
SOKSZOR BECSAP A SZEMÜNK! Az alábbi kép nagyszerű példája az optikai illúziónak. Nézd meg ezt a képet és számold meg hány gyufaszálat látsz a képen. Ha meg van, lapozz lentebb és nézd meg a valós eredményt! Eltaláltad?

2017. 02. 06
Első ránézésre nehéznek tűnik, de pofonegyszerű a megoldás. Ha nem sikerül görgess lejjebb a helyes megoldásért!

2017. 02. 05
Ezt a feladat a legtöbb emberen kifog, pedig leírva nem is olyan bonyolult. A nehézség az benne, hogy nem csak az eredményt kell fejben tartani de a következő lépést is előre kell látni.