Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2023. 01. 01
Miért téma az, ha valaki szereti az anyját, és öreg napjaiban sem hagyja el? Nem hárítja másra az öregkorral járó gondokat, s nem dobja el azt, aki őt felnevelte.

2019. 07. 19
A régi korok otthonaiban a csöndes téli esték legfőbb olvasnivalója a Biblia és Petőfi Sándor költeményei mellett a legszegényebb családok háztartásában is megtalálható volt a hasznos információkkal teli kalendárium.

2019. 07. 18
Az emberiség rákos. Súlyos beteg és nem nyúl gyógyszerért. Vár és szenved, mert nem tudja milyen közel a segítség! A rákos sejtek köszönik, jól vannak! Virulnak, burjánzanak, egymást robbantgatják hatszázas Mercédeszeikben. Még nem fogták fel, hogy a testtel együtt ők is elpusztulnak. Én-tudatuk és ön-tudatuk határtalan sötétjén még nem világít át a test-tudat. Nem értik meg, hogy ők a teljes egészet szolgálják, nem a Mindenség van őértük. Hiányzik belőlük a közös cél tudata, ők akik nem adnak csak kapnak. Az ő vállukat nem nyomja a test fenntartásának súlya, ezért – látszólag - életképesebbek az EGÉSZséges sejteknél.

2019. 07. 18
A négyéves Dóri egyedül van a szobában, orvososat játszik. Körülnéz a játékok között, majd kiemeli Brumit, öccse kedvenc mackóját, akiről rögtön látja, hogy gyengélkedik: fáj a hasa, és könnyezik a szeme. Gyorsan felméri a helyzetet: itt csak a gyors műtét segít. Már hozza is a kisollót, egy vágás, és a mackó fényes gombszeme a kezében marad. Anyja, felfedezve a félszemű medvét, kérdőre vonja a lányát. Dóri kerekre nyílt szemmel, őszinte tekintettel állítja, hogy semmit nem tud a dologról. Anyja hol a kisollót nézi, hol a mackót, és legszívesebben sírva fakadna.

2019. 07. 18
Tanulságos történet, amely segít megérteni, mitől omolhat össze villámgyorsan a gazdaság!

2019. 07. 15
Ha én lennék az Isten, mielőtt nyakon csördíteném elszemtelenedett gyermekeimet, figyelmeztetném őket. Valami olyan jelzéssel, amely mindenkihez eljut, amely mindenkit megráz, amelyet mindenki megérthet.

2021. 11. 09
Egy idős néni áll a tavaszi zimankóban az út szélén, fején karton kendő, kezében egy kisebb zsák és szelíden integet. Megálltam, felvettem a nénit, és elkezdünk társalogni. Hamar kiderül, hogy dióbelet visz a szentgyörgyi piacra. Kérdés nélkül elkezd mesélni.

2022. 02. 22
Ki ne szeretné, ha a memóriájából bármit könnyedén előhívhatna. Van rá pár egyszerű módszer.

2021. 11. 26
A Gallaher Ltd. Dohánygyár háziasszonyoknak kártyákat készített "Hogyan csináld?" címmel. Nézd meg te is!

2022. 11. 16
Nemrég buszra vártam szülőfalum várójában. Megérkezett oda egy helybeli kiskamasz is: szemlátomást a szomszéd falu általános iskolájába igyekezett. Elfoglalt egy számára kedvezőnek tűnő pozíciót, és ott lehorgonyzott: más egyéb nem történt.