Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2019. 09. 24
A hetven éves szellemileg ugyanolyan fitt lehet, mint a 40 évesek.

2019. 08. 30
Szinte naponta megesik, hogy előre érezzük, sikerülni fog vagy nem, amit elterveztünk. Utólag persze bosszankodunk: miért nem hallgattunk a megérzésünkre? De valóbban megérzés-e, vagy inkább valami más, amikor az ember tudni véli, hogyan alakulnak majd dolgai a jövőben? Nem misztikus jövőbelátásról van szó, csupán egy „hétköznapi” képességről: az előrelátásról, amellyel minden olyan ember rendelkezett, akik nyomot hagytak a történelemben.

2019. 08. 30
Beszámoló Svájcból, a Glurns községben lefolytatott perről

2019. 08. 22
Évente átlagosan 120 illegálisan elejtett tigris maradványait - hetente több mint kettőt - foglaltak le 2000 óta egy kedden közzétett jelentés szerint, amely a nagymacskák szigorúbb védelmére szólított fel.

2019. 08. 07
Nagyjából 700 évvel ezelőtti, Új-Zélandra érkezése után az ember és a magával hozott állatok pusztító kihalási hullámot idéztek elő a helyi madárvilágban. Több mint 70 madárfaj tűnt el

2022. 03. 11
Miért téma az, ha valaki szereti az anyját, és öreg napjaiban sem hagyja el? Nem hárítja másra az öregkorral járó gondokat, s nem dobja el azt, aki őt felnevelte.

2019. 07. 19
A régi korok otthonaiban a csöndes téli esték legfőbb olvasnivalója a Biblia és Petőfi Sándor költeményei mellett a legszegényebb családok háztartásában is megtalálható volt a hasznos információkkal teli kalendárium.

2019. 07. 18
Az emberiség rákos. Súlyos beteg és nem nyúl gyógyszerért. Vár és szenved, mert nem tudja milyen közel a segítség! A rákos sejtek köszönik, jól vannak! Virulnak, burjánzanak, egymást robbantgatják hatszázas Mercédeszeikben. Még nem fogták fel, hogy a testtel együtt ők is elpusztulnak. Én-tudatuk és ön-tudatuk határtalan sötétjén még nem világít át a test-tudat. Nem értik meg, hogy ők a teljes egészet szolgálják, nem a Mindenség van őértük. Hiányzik belőlük a közös cél tudata, ők akik nem adnak csak kapnak. Az ő vállukat nem nyomja a test fenntartásának súlya, ezért – látszólag - életképesebbek az EGÉSZséges sejteknél.

2019. 07. 18
A négyéves Dóri egyedül van a szobában, orvososat játszik. Körülnéz a játékok között, majd kiemeli Brumit, öccse kedvenc mackóját, akiről rögtön látja, hogy gyengélkedik: fáj a hasa, és könnyezik a szeme. Gyorsan felméri a helyzetet: itt csak a gyors műtét segít. Már hozza is a kisollót, egy vágás, és a mackó fényes gombszeme a kezében marad. Anyja, felfedezve a félszemű medvét, kérdőre vonja a lányát. Dóri kerekre nyílt szemmel, őszinte tekintettel állítja, hogy semmit nem tud a dologról. Anyja hol a kisollót nézi, hol a mackót, és legszívesebben sírva fakadna.

2019. 07. 18
Tanulságos történet, amely segít megérteni, mitől omolhat össze villámgyorsan a gazdaság!