Olvassa régebbi számainkat az archívumban. Tovább az archívumhoz
A Zöld Újság már digitálisan is olvasható. Tovább a legfrissebb számunkhoz
2023. 10. 24
Valószínűleg sokan tapasztaltátok már azt a bosszantó érzést, amikor keresed a tökéletes játékot, amivel minőségi időt tölthetsz el a gyermekeddel vagy unokáddal. Ebben a digitális világban könnyű elveszni a képernyők világában, és sokan úgy érzik, hogy a valódi kézműves játékok távolabb kerültek tőlünk.

2023. 09. 18
Talán már Önnel is előfordult, hogy gyermekének, esetleg unokájának szeretett volna megfelelő ajándékot vásárolni, sokat töprengett a legjobb játékon, mégsem lett meg a kívánt öröm. Szomorú eset, mégsem egyedülálló. A mai világban egyre gyakoribb, hogy a szülők, illetve nagyszülők nehezen találják ki szeretteik gondolatait, nem tudják mire vágyik a másik. Mondjuk ki: felgyorsult a világ, és a lépést megtartani már-már lehetetlen. Játszótér és társasjáték helyett érintőképernyős telefonok és számítógépes jellemzi a „gyerekkort”.

2023. 03. 28
Sokszor csak akkor jövünk rá, mennyire bölcs tanácsot is kaptunk annak idején a szüleinktől, nagyszüleinktől, amikor saját bőrünkön tapasztaljuk meg a bennük rejlő keserű igazságot. Ha megfogadtuk volna, mennyivel egyszerűbb lett volna minden. De nem tettük és hiába adjuk tovább a bölcsességet a gyermekeinknek, ők sem fogják megfogadni. Miért? Mert vannak dolgok, melyeket saját magunknak kell megtapasztalni!

2023. 02. 09
A PALLAS ATHÉNÉ KÖNYVKIADÓ AJÁNLÓJA

2023. 02. 09
Ezen a képen kismadarak bújtak el. Megtalálod mindet?

2022. 10. 25
Géczy Gábor előadása: "Mű világot építünk, hibás tudással a saját vesztünkre"

2022. 10. 19
Nem arról volt szó, hogy nem fájt semmijük, de valahogy másképp viszonyultak a problémáikhoz.

2022. 09. 13
Gondolatok három generáció nem mindig békés együttéléséről

2022. 09. 13
Tapasztalatom szerint az emberek döntő többsége, hallgatva a történészek és – még inkább! – a politikai újságírók véleményére, a címben feltett kérdésre igennel válaszol.

2022. 06. 08
Sok nyári tragédia megelőzhető lenne egy kevés tudással.