Olvassa régebbi számainkat az archívumban. Tovább az archívumhoz
A Zöld Újság már digitálisan is olvasható. Tovább a legfrissebb számunkhoz
2023. 09. 18
Talán már Önnel is előfordult, hogy gyermekének, esetleg unokájának szeretett volna megfelelő ajándékot vásárolni, sokat töprengett a legjobb játékon, mégsem lett meg a kívánt öröm. Szomorú eset, mégsem egyedülálló. A mai világban egyre gyakoribb, hogy a szülők, illetve nagyszülők nehezen találják ki szeretteik gondolatait, nem tudják mire vágyik a másik. Mondjuk ki: felgyorsult a világ, és a lépést megtartani már-már lehetetlen. Játszótér és társasjáték helyett érintőképernyős telefonok és számítógépes jellemzi a „gyerekkort”.

2023. 03. 28
Sokszor csak akkor jövünk rá, mennyire bölcs tanácsot is kaptunk annak idején a szüleinktől, nagyszüleinktől, amikor saját bőrünkön tapasztaljuk meg a bennük rejlő keserű igazságot. Ha megfogadtuk volna, mennyivel egyszerűbb lett volna minden. De nem tettük és hiába adjuk tovább a bölcsességet a gyermekeinknek, ők sem fogják megfogadni. Miért? Mert vannak dolgok, melyeket saját magunknak kell megtapasztalni!

2023. 02. 09
A PALLAS ATHÉNÉ KÖNYVKIADÓ AJÁNLÓJA

2023. 02. 09
Ezen a képen kismadarak bújtak el. Megtalálod mindet?

2022. 10. 25
Géczy Gábor előadása: "Mű világot építünk, hibás tudással a saját vesztünkre"

2022. 10. 19
Nem arról volt szó, hogy nem fájt semmijük, de valahogy másképp viszonyultak a problémáikhoz.

2022. 09. 13
Gondolatok három generáció nem mindig békés együttéléséről

2022. 09. 13
Tapasztalatom szerint az emberek döntő többsége, hallgatva a történészek és – még inkább! – a politikai újságírók véleményére, a címben feltett kérdésre igennel válaszol.

2022. 06. 08
Sok nyári tragédia megelőzhető lenne egy kevés tudással.

2022. 05. 12
Ez nem egy fiktív, újságírók által kreált iromány. Ez vagyok én. 1949 napja nem fogyasztottam alkoholt, mégis alkoholista vagyok. Tehát: Marika vagyok, alkoholista. Bizonyára nagyon sokan meglepődnek azon, hogy létezik az, hogy nem fogyasztottam alkoholt, mégis alkoholistának nevezem magam. Ez olyan mint a cukorbetegség, ami megfelelő diétával egálban tartható. Sosem gyógyulok meg, csakúgy mint beteg-társaim. Ebben az országban jelenleg 800 ezer és 1 millió közöttire tehető az alkoholisták száma.