A legegészségesebb növényünk, a legjobb antioxidáns. Ott a helye minden konyhában! A szárát és a gumóját is hasznosíthatod, ha magad neveled!

Ha fokhagymát veszel, vigyázz, hogy ne a Kínából importáltat vedd, mert nagy valószínűséggel sok egészségtelen dologgal kezelték. Vegyél magyar őstermelőtől. De még jobb, ha magad termeszted a fokhagymát. Nem nagy ördöngősség!


Először is szedd gerezdjeire a fokhagymát. A gyökerükkel lefelé nyomd be a földbe 1-2 cm mélyre. Tartsd nedvesen a földet! Pár nap múlva már megjelennek a zöld hajtások.  Sokan nem tudják, hogy a friss levelek nagyon ízletesek, aromásak és egészségesek. Ugyanúgy lehet enni és ételekbe tenni, mint az újhagyma szárát. Viszont ha leeszed a szárát, nem fejlődik a gumó!
Ha türelmes vagy és nem etted meg a leveleket, akkor pár hét múlva szépen kifejlődnek az új fokhagymafejek. Miután a zöld levelek lesárgultak, akkor érdemes kiszedni a földből.
FONTOS: hazai fokhagyma gerezdjeit hajtasd! Nem baj ha nagyon pici a gerezd, szépen meg fog nőni! Ültesd a földbe azokat, amiket a méretük miatt nincs kedved pucolni.
A fokhagymának nagyon magas a B- és C-vitamin tartalma, erős antioxidáns, csökkenti a gyulladásokat, szabályozza a vérnyomást, biztosítja a szív egészségét, csökkenti a koleszterinszintet, és erősíti az immunrendszert is.
Nyersen a legegészségesebb!

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!