A jövő hónaptól bevezetik a szürke rendszámot, amelyet azokra a járművekre lesz lehetőség felrakni, amelyekre biciklitartót szereltek, és kitakarja az eredeti rendszámtáblát.

Az információt a Magyar Idők közölte a Belügyminisztérium tájékoztatása nyomán.

A biciklitartóra tett szürke tábla betűi és a keret színe fehér lesz, és az EU tagállamjelzését fogja tartalmazni. A forgalmi engedélybe való bejegyzése 5500 forintba kerül. A későbbiekben a biciklitartóra szerelt rendszámtáblát kötelezővé is teszik majd.

További változás, hogy a CD betűjelű különleges rendszámtáblák kiadását is megkezdik, amelyek a jelenleg használatban lévő DT és CK betűjelűeket váltják le. Az erre jogosult képviseletek, szervezetek és személyek az év végéig cserélhetik le régi rendszámtábláikat. Az új alapszíne kék, a karakterek és a keret színe fehér, két betűjelet és kötőjellel elválasztott három-három számjegyet tartalmaznak.

Tavaly az N kezdőbetű után sorban a P következett a rendszámoknál – ennek oka, hogy például az O, az I vagy a Q karakterek könnyen összetéveszthetők a számokkal, összezavarják a kamerákat, így a Q is ki fog maradni a sorból.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!