Rengeteg a látnivaló, vendégszerető emberek, fantasztikus a gasztronómia, és mindehhez szolid árak!

Az utazás sem nehézkes: Budapestről fapados járattal elérhető – egy kis szerencsével 18-20 ezer forintból kijön az oda-vissza út.
Aki Grúziába érkezik, a bőség zavarával fog szembesülni: hová induljon? Mit nézzen meg? Keresse fel a méltán híres Fekete-tengeri üdülővárosokat, menjen fel a Kaukázus hósapkás hegyei közé, vagy válassza a folyton nyüzsgő, ezerarcú főárost, Tbiliszit

 



Tbiliszi – az ezerarcú főváros
Tbilisziben nappal számtalan történelmi csodát és álomszép modern épületet nézhetünk meg. A régi utcákon szinte szembejön a történelem – templomok, mecsetek, zsinagógák, művészeti galériák, apró presszók, elegáns éttermek. És ne feledkezzünk meg a páratlan fürdőkomplexumról! Közfürdő vagy magánfürdő? Mindegy mit választunk. Az évszázadok óta híres fürdővíz valósággal megfiatalít!
Az éjszakai életet is fel kell fedezni! A gyönyörű hangon éneklő grúzok, a finom falatok, a borok mindenkit elvarázsolnak!
A közbiztonság rendkívül jó – így nyugodtan bele lehet vágni az éjszakába!


Vardzia barlangvárosa:
7 szintes város a hegy gyomrában
Vardzia barlangvárosát és kolostorát egy hegy gyomrába építették. Így akartak elrejtőzni a mongol támadások elől. A sziklafalban hatszáz lakást alakítottak ki, sőt templomot, tróntermet és egyéb közösségi tereket is építettek. Ezeket régen csupán egy jól elrejtett alagúton át lehetett megközelíteni. A most odalátogató már lépcsőn juthat el a különböző szintekre. Pár szerzetes él itt, akik belépődíj nélkül is szívesen megosztják történetüket a turistákkal.

 




Uplistsikhe, az ősi barlangváros
Aki elmegy Goriba, onnan csak 10 percnyire van az ősi barlangváros, Uplistsikhe. A korai vaskortól egészen a középkor végéig lakott sziklaváros páratlan panorámát kínál. Szabadon bejárhatod a hétköznapi élet megannyi színterét – láthatod, hol tárolták a bort, van színház öltözővel, gyógyszertár, templom.
Végigmehetsz a rejtett sziklaalagúton, ami levisz egészen a folyópartig. Ezt az útvonalat veszély esetén használták – ami sajnos elég sokszor elő is fordult, hisz Grúzia időnként olyan volt, mint egy átjáróház! Sok népnek fájt a foga a csodálatos adottságú területre!

Batumi, a Fekete-tengeri üdülőváros
A szubtrópusi tengerparton hosszan elnyúló strandok, a kristálytiszta víz, és körben a mindig hófödte hegyek panorámája olyan látványt nyújt, amivel nem lehet betelni!
A városkának különleges kisugárzást ad a régmúlt és az ultramodern épületek egyvelege.



Sztálin szülővárosa: Gori
Az ország leghíresebb szülötte Sztálin. A Goriban található Sztálin múzeumot mindenképpen keresd fel, hiszen egészen egyedülálló gyűjteménnyel rendelkezik: hatalmas mennyiségű fotón, használati tárgyon, ruhákon és maketteken mutatja be az egykori diktátor életét. felszállhatsz Sztálin luxusvonatára – megnézheted a tárgyalószobáját, hálófülkéjét, mosdóját is.
Minden eredeti állapotban látható!
Láthatod Sztálin kicsi, szegényes, nagyjából tíz négyzetméteres szülőházát is. Érdekes végighaladni a múzeumon, és látni honnan indult, és hová jutott a grúz Joszif Visszarionovics Dzsugasvili.


A híres Gelati kolostor
A Kutaisziben található Gelati kolostort 1106-ban a grúz király, Dávid, az Építő alapította. A mai napig nagy tiszteletben álló király sírja is itt található. Az volt ugyanis a végakarata, hogy olyan helyen pihenjen, ahol mindenki, aki meglátogatja a kolostort, átlépjen a sírján. A legenda szerint a sírkő is pontosan olyan magas, mint maga a király volt.


Mcheta, a ma is lakott ősi város
Mcheta az egyik legrégebbi, folyamatosan lakott város a világon. Jelenleg is közel húszezer lakója van az élő skanzennek. Két leghíresebb műemléke, a Szvetichoveli-székesegyház és a Dzsvari-kolostor a Világörökség része.


Miért válaszd Grúziát?
Mert Grúziában a vendégszeretet nemzeti ügy! Olyan szeretet fog övezni, amivel a világban csak nagyon kevés országban találkozol! Eléd tárul a páratlanul gazdag múlt, amire még a legkisebbek is mérhetetlenül büszkék! nem beszélnek a közelmúlt problémáiról, a Szovjetuniótól való elszakadás után jelentkező nehézségekről, a területi viták által szított feszültségekről. A grúzok élvezik az életet! És ezt az életérzést sugározzák feléd. Ez Magyarországról nézve nagyon szokatlan.. Éppen ezért ajánljuk mindenkinek, hogy IRÁNY GRÚZIA!