Ugyanaz a hatóanyag van benne, mint az aszpirinben, de jóval egészségesebb, szerves formában.

Fejfájásnál a legtöbben azonnal gyógyszerhez nyúlnak, hiszen a reklám azt sugallják, hogy ez az egyetlen hatékony megoldás.Pedig van természetes megoldás is.

A Healthy Pages amerikai természetgyógyászati folyóirat azt tanácsolja, hogy kisebb fájdalmakra ne aszpirint szedjünk, hanem nyúljunk például mazsoláért. Az aszpirin fő hatóanyaga az acetilszalicil-sav, amely körülbelül 20 perccel a vérbe kerülés után szalicilsavra bomlik le. Ugyanez a szalicilsav viszont számos gyümölcsben, zöldségben, gyógynövényben és fűszerben megtalálható, igaz, jóval egészségesebb, szerves formában.

Aszpirin helyett kapj be néhány szem mazsolát!

Egy nemrégiben végzett skót tanulmány szerint ezek a szalicilátok felelősek azért a jótékony hatásért, amit a gyümölcsök és zöldségek a szívre, a vérkeringésre és véredényekre kifejtenek, például azáltal, hogy csökkentik a vér savasságát.

A mazsolán és a szőlőn kívül elsőrangú szalicilforrás – azaz fájdalomcsillapító – például a málna, a sárgabarack, a fekete áfonya, a cseresznye, az aszalt szilva, a narancs, a brokkoli, az édesburgonya, az uborka és a spenót. 

A mazsola jótékony hatásai

Az aranymazsolát a mazsolák királynőjének is hívják. Édes, nagyszemű, különleges ízű.

  • Antioxidáns hatással bír, számos vitamin- és ásványi anyag forrása. Segít a méregtelenítésben, támogatja látásunkat. Gazdag káliumban, magnéziumban, vasban és szinte az teljes B-vitamincsaládot tartalmazza, emellett A-vitamint, béta-karotint is. Az aranymazsola mazsola jót tesz a bőrnek, a hajnak és a körömnek.
  • A magnéziumnak hála, felveszi a harcot a fáradtsággal, kimerültséggel. 
  • Káliumtartalma gátolja a bőrön a ráncok, szarkalábak kialakulását, vastartalma segít a vörösvértestek és a hemoglobin megfelelő előállításában. 
  • Fogyasztása csökkenheti a koleszterinszintet, segítheti az emésztést, természetes rosttartalmánál fogvaCsökkentheti a savasodást, védi a szervezetet az ízületi gyulladásoktól és a köszvény kialakulásától.

Magas kálium- és magnéziumtartalma miatt a vesebetegek számára orvossal konzultálva ajánlott fogyasztása!

Egyetlen szépséghiba: A színének megőrzése érdekében kén-dioxiddal tartósítják.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!