A téli napfényhiány, a fűtési szezon alaposan megviseli a szobanövényeinket. Leveleik kókadtabbak, sárgábbak lehetnek és legyengült állapotban a kártevők is könnyebben elszaporodhatnak.

Létezik azonban egy filléres és nagyon egyszerű módszer, amelyet minden virágot kedvelő embernek ismernie kell, ez ugyanis bármilyen növényen alkalmazható!

Ez a csodaszer pedig a ricinusolaj, amelyet locsolóvízhez kell adnunk. Másfél liter langyos vízhez fél deciliternyi olajat adjunk és alaposan rázzuk össze a keveréket. Minden virágot locsoljunk meg a szokásos mennyiségű vízzel.

A ricinusolaj kiváló tápanyagforrás, magas ásványianyag tartalma tökéletes pótolja a téli hónapok során „éhező” növényeinknek, emellett hatóanyagai révén megakadályozza a gombák és kártevők elszaporodását.

A ricinusolaj így a gyökerekhez hatolva fejti ki hatását, ami minden virág számára igazi életerő lesz. Pár nap alatt a virágok szemmel láthatóan nagy fejlődésnek indulnak majd, egészséges új hajtásokat eresztenek, és színpompás virágok jelennek majd meg rajtuk.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!