A növényi olajok csodálatos gyógyerőt rejtenek, azonban nem mindegy, hogy fogyasszuk!

A növényi olajok csodálatos gyógyító hatást fejtenek ki számos betegség esetén. Minden javasolt növényolaj egyben az epehólyagot is támogatja. A tökmagolaj például a prosztata, a dióolaj az agyműködést segíti. Ezekből 3-5 ml lenne az ideális mennyiség. Az olajivást az ajurvéda a régi indiai gyógymód is javasolja. Az olajjal történő gargarizálás, torok öblögetés is régi bevált terápiás mód.
Azonban az olajat a legtöbb ember ivásra alkalmatlannak, gusztustalannak tartja, és nem is tudja meginni. A gyógyszergyártók ezért kapszulákba töltve hozzák forgalomba ezeket, magas áron. A kapszulázott mennyiség viszont csak töredéke a szervezet igényének.

Mi a megoldás?

Készítsünk olajemulziót otthon olcsón gyorsan frissen! Egy finom jó ízű elixírt, erőt, egészséget adó italt, mely egyéni ízlés szerint ízesíthető.
Keressünk egy jól zárható, széles szájú üveget: ez lesz a rázóüveg! Tegyünk bele 3-5 cl általunk kiválasztott növényi olajat, majd kétszer annyi friss tejet, egy kis kanál mézet és 3dl - lehetőleg energetizált - vizet. Jól összerázva tejfehér színű italt kapunk. Este kell meginni, mert az epe aktív időszaka 11 és éjjel 1 óra között van. Az így elkészített olajemulziót minden esetben frissen kell fogyasztani, tej tartalma miatt nem célszerű sokáig tárolni.

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!