Nézd, mi mindenre használhatod!

A kávézacc újrahasznosításáról már sokszor hallottunk, de a használt teafilter is legalább ugyanilyen széleskörűen használható. Az alábbi tippekhez a használt fekete vagy zöld teafilterek használhatóak.

Karikás szemekre
A fáradt, karikás szemekre hűts le egy-egy használt teafiltert, és tedd rá szemeidre tíz percig. A „kúra” után szemeid fényesebbek lesznek, szinte megfiatalodnak.

Hajápolásra
Hajmosás után öblítsük le egy liter előzőleg befőzött teával, melyet legalább 10 percig hagytunk állni. Ha rendszeresen öblítjük teával hajunkat, fényesebb lesz.

Növény tápszerként
A tea enyhén savas, így a nem túl savas talajt kedvelő növények táplálására ideális, viráglocsolás előtt öntsük egy használt teafilter tartalmát az öntözővízbe. A tearészecskék anélkül fogják táplálni a növényeket, hogy savassá tennék földjüket.

Szőnyeg tisztítására
Az enyhén nedves használt teafilter remek szőnyegtisztító szer, mely nem csak tisztít, de szagtalanít is. Egy kicsit bevizezünk pár teafilter, majd egyenletesen szétszórjuk a szőnyegen. Megvárjuk míg teljesen megszáradnak a tealevelek, és ezután felporszívózzuk a szőnyeget. Ezt a módszert világos szőnyegen ne használjuk, mert elszíneződhet.

Edények zsírtalanítása
Könnyebben megtisztíthatod a zsíros edényeket, ha egy éjszakára meleg vízbe áztatod őket, 1-2 használt teafilter társaságában. A korábban említett tanin feloldja a zsírt, így másnap csak alaposan át kell mosnod az edényeket.

Cipőfényesítéshez
Figyelem, ez a módszer csak sötét, műbőrből vagy bőrből készült cipőkhöz használható, ezeken viszont csodálatos a hatása. A sötét cipőket nedves teafilterrel áttörölve, újszerű pompájukban gyönyörködve húzhatjuk lábunkra.

Cipők szagtalanítása
Tegyünk egy kiszárított teafilter a cipőbe, és a kellemetlen szag elillan. A száraz teafilter magába szívja a nedvességet és a szagokat. Ezt a módszert használhatjuk a szezonon-kívűli cipők tárolása esetében is, így nem lesznek dohosak.

Parketta és bútor fényesítése
Ehhez először portalanítsuk a bútorokat, az esetleges foltokat szappanos vízzel távolítsuk el, majd 2 liternyi forró, lobogó vízbe rakjunk 5 használt teafiltert, és hagyjuk forrni egy percig, és töröljük át a bútorokat és a parkettát ezzel a folyadékkal átitatott puha ronggyal. .A kétszer kifőzött teában nagy mennyiségben található csersav, ami extra fényt ad a bútornak és fadekorációknak.

Szagok eltüntetése
A teafilter kiváló szagtalanító, a kézzel pedig csodát művel, ha fokhagymát, hagymát vagy halat pucoltunk. Csak dörzsöljük át a teafilterekkel kezeinket, majd mossunk kezet szappannal és meleg vízzel. Kezeink puhák és frissek lesznek, mintha újjá születtek volna!

Ablaktisztításra
A kétszer kifőzött teát öntsük egy porlasztó flakonba, ugyan úgy használjuk, mint a bolti ablakmosó szereket.

 

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!