A karja már deformálódott, csak csont és bőr, ő viszont Shiva híveinek példaképévé vált.

Sadhu Amar Bharati 1970-ig átlagos közép-osztálybeli életet élt, volt munkája, lakása és felesége, na meg három gyereke. Egy éjszaka azonban megjelent álmában Shiva, és a férfi azóta őt szolgálja. Feladta addigi életét, és mindent hátrahagyva kóborolt India utcáin, hogy megszabaduljon a fogyasztói társadalom kötelékeitől.
Három év múlva azonban úgy érezte, hogy még mindig túlságosan kötődik a földi hívságokhoz, ezért úgy döntött: felemeli és úgy is tartja a jobb karját, hogy ellenálljon a kísértéseknek. Egyes források szerint Amar Bharati ezzel a világszerte zajló háborúk ellen is tiltakozni akart. Indiában sok Shiva hívő követte a példáját, van, aki 7, 13, sőt 25 éve szintén felemelve tartja a jobb karját.



Ez a döntés nem csak arról szólt, hogy lemond az istennő kedvéért egy testrésze használatáról, hanem arról is, hogy a fájdalmat elviselve megtisztul a lelke. Mert bizony döntése rengeteg fájdalommal is jár. Ő azt mondja, egy ideig szinte elviselhetetlen volt a fájdalom, de ma már ez megszűnt. A karját, ha akarná, sem tudná mozdítani, ebben a furcsa, félig felemelt pózban rögzült.

A körmét sem vágja ezen a karján, a képen látható, furcsa csavarodott képződmény valójában a több évtizedes körme.