Több száz hektáros területen égett le a nádas Fonyódnál, a Turul utca és az M7-es autópálya közötti szakaszon.

A várostól délre található, úgynevezett Nagyberek európai védelem alatt álló terület pusztult el. A tűzben több tíz- vagy százezres nagyságrendben pusztulhattak el az itt élő béka, mocsári teknős, illetve vízisikló, kockás sikló állomány tagjai. 

A földön fészkelő madarakat nem érte helyrehozhatatlan kár, mert még egy-két kivétellel nem kezdődött meg a költési időszak. 

Legalább 4-5 év kell, mire helyreáll majd itt a természet. 

A katasztrófavédelem ötven tűzoltója dolgozott megfeszített munkával majdnem 24 órán át a lángok megfékezésén. A csütörtök délutáni riasztást követően a marcali, a siófoki és a keszthelyi hivatásos, illetve a balatonboglári önkormányzati tűzoltók érkeztek a helyszínre, amit csak gyalogosan lehetett megközelíteni. Az oltásról videót is közöltek a tűzoltók:

A szeles időjárás folyamatosan nehezítette a lángok oltását, ezért az éjszaka során a tűzoltásvezető elrendelte a kaposvári hivatásos egységek riasztását. Buzsákról, Fonyódról és Somogyszentpálról pedig önkéntes tűzoltók is érkeztek a helyszínre.

Az egységek ellentüzet gyújtottak, ezzel sikerült megakadályozni, hogy a tűz átterjedjen egy még nagyobb területre. A tűzoltók péntek kora reggelre négy vízsugárral előbb körülhatárolták a tüzet, majd délutánra eloltották a lángokat.