Ennek a cikknek a megírásakor két dolgot tartottam szem előtt. Az egyik az az volt, hogy férfiszemmel igyekeztem a hölgyek számára a bőr-, haj- és körömápolás fontosságára, egészségének a megőrzésére felhívni a figyelmet. Ahogy én látom, hogy a hölgyek milyen módon állnak ehhez a témakörhöz. (Amikor egészségről, egészséges életmódról beszélünk, különösen hozzátartozik, hogy saját magunkat, a saját véleményünket fejezzük ki!)
A másik fontos szempont, amit eddig talán nem vettem kellően figyelembe, hogy ma már a férfiak is egyre fontosabbnak tartják az előnyösebb, az igényesebb megjelenést, és több figyelmet fordítanak magukra.

Az életkornak megfelelően

A fiatalok szeretnek sok mindent kipróbálni. A lányok sűrűn használnak műkörmöket, és – manapság gyakran fiúk is -  szívesen festik be a hajukat különböző érdekes színekkel, akár játék, akár figyelemfelhívás céljából. Ez teljesen rendben a világgal történő ismerkedés eme korai fázisában. Egyúttal segíthet meglátni, megláttatni azt, hogy a természetes az sokkal szebb; egészen pontosan fogalmazva: a természetesnél nincsen szebb.
Ha fiatal korban egészséges önértékelés alakul ki, később annál inkább törekedni fogunk, többek között a természetes megjelenésre. Persze ez nem jelenti azt, hogy bizonyos alkalmakkor ne díszítsük fel magunkat egy konkrét eseménynek és a hangulatunknak megfelelően. Viszont úgy vélem, hogy a hétköznapokban sokkal előnyösebb, ha - vállalva önmagunkat - az életkorunknak megfelelően nézünk ki, mind a hölgyek, mind az urak esetében.
A hajunk színe sem véletlenül olyan, amilyen. A saját hajzatunk eredeti színénél szebbet nem hiszem, hogy fogunk találni, jól ki van az találva, a természet tudja a dolgát. Ugyanez a helyzet a körmeink esetében is. Éppen ezért érdemes a körmeinket és a hajunkat a megfelelő módon ápolni.
Mellékszálként ide tartozik, hogy a fodrászhölgy, akihez már hosszú évek óta járok, mindenkinek mindent megcsinál kívánság szerint festi a hajat, göndöríti és így tovább, viszont ő a saját eredeti hajszínét tartja meg, és bár a frizurája mindig rendben van, de azért nagyon ügyel arra, hogy csak természetes összetevőjű anyagokkal ápolja a haját.
Egy másik, talán nem oly távoli hasonlattal is élve: a világ illatszergyártói, nagyra becsülve az erőfeszítéseiket, finomabbnál finomabb parfümöket készítenek. De egy gyönyörű tavaszi orgona vagy egy gyöngyvirág illata számomra sokkal finomabb.
(Érdemes azon is eltűnődni, hogy a színészek azok, akik munkájukból adódóan a legtöbbször „változtatják” a hajszínüket, a megjelenésüket, igazodva az adott karakter megjelenítéséhez, megfelelő kifejezéséhez. Mi magunk vajon mit, illetve kit szeretnénk megjeleníteni? Önmagunkat, vagy valaki mást?)
Visszatérve, a bőrünkkel való törődés legalább ilyen fontos, hiszen ezen keresztül érintkezünk a külvilággal, valamint a bőrünk lát el minket a megfelelő védelemmel. S mivel hosszútávon szeretnénk élvezni ezt a védelmet, érdemes ugyanígy kellő gondot fordítani az ápolására.

Egy kicsi termékleírás

nagy-okA Haj Bőr Köröm Tápláló kapszula természetes E-vitamin tartalmú búzacsíra olajat, aranyköles kivonatot, vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Ezek az összetevők hozzájárulnak a haj, a bőr és a köröm normál állapotának a fenntartásához. A niacin támogatja az idegrendszer működését, hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához, a riboflavin és a B5-vitamin hozzájárulnak a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez. (A részletesebb leírás megtalálható a weblapunkon: www.zoldlotusz.hu).

Végezetül

Amit szerintem nem lehet eléggé sokat hangsúlyozni:
Nevessünk sokat, éjünk vidáman, és élvezzük az Életet! Tényleg érezzük jól magunkat a bőrünkben!

Czudar Péter


Zöld Lótusz Webáruház
www.zoldlotusz.hu
tel.: +36/30/982-6025

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!