Ha a lazacra gondolunk, azonnal beugrik húsának rózsaszínes-narancssárgás színe. Pedig sokkal közelebb járnánk az igazsághoz, ha inkább egy fehéres-szürkés szín ugrana be, hiszen a hazai fogyasztókhoz kerülő lazac jórészt tenyésztett, és ezek színe kivétel nélkül ilyen eredetileg. Ám így eladhatatlan lenne. Itt jön egy kis trükk, egy kis kémia!
A szőrtelenítés szinte követelmény manapság. Igyekszünk maximálisan megfelelni az aktuális divatot követő esztétikai elvárásoknak. Szőrtelenítünk rendületlenül, olyan helyeken is, ahol nem kéne. Az orrlyuk egy ilyen kritikus hely. Semmiképpen nem lenne szabad kitépni onnan a szőrszálakat.
A jó genetika, az egészséges táplálkozás, a stressz mentes élet persze sokat jelent e tekintetben, de van a japánoknak egy olyan szokása, amit generációról generációra örökítenek, és bizony ez az egyik híres eleme a „japán titok”-nak.
Nagyon népszerű, de nem túl elegáns szokás, viszont, ha a kalóriákat nem nézzük, kimondottan egészséges. Lássuk, mely betegségek ellen nyújthat védelmet!