Olvassa régebbi számainkat az archívumban. Tovább az archívumhoz
A Zöld Újság már digitálisan is olvasható. Tovább a legfrissebb számunkhoz
2022. 05. 18
Érdekes: a világ lakosságának több mint fele evőeszköz nélkül eszik.

2021. 09. 14
Tapasztaljuk, hogy a televízióban egyre nagyobb felületet kapnak a gasztro-showműsorok, és rendkívül népszerűek az egyes tájegységek főzési szokásait bemutató filmek is. Vajon ez azt jelenti, hogy tényleg odafigyelünk arra, hogy mit eszünk? A vásárlói szokásokat elemző vizsgálatok nem ezt erősítik. Sajnos a legfontosabb szempont még mindig az ár. Ne legyenek illúzióink: a lakosság jelentős része nem biodinamikus élelmiszereket fogyaszt, nem őstermelőtől vásárol, hanem a multik akciós termékeit teszi a kosarába. Messze vagyunk attól, hogy tényleg odafigyeljünk a termék származási helyére, illetve az összetevőire. Pedig ki-ki sokat tehet azért, hogy tudatos fogyasztóvá váljon. Például ne hagyja magát a reklámok által befolyásolni. Vagy olvasson utána, mit tehet az egészséges táplálkozásért.

2020. 10. 15
Zsémbesekké és nyűgösebbé válnak idős korukra, viszont a szeretetük ugyanolyan szinten marad!

2020. 10. 09
Természeti csapásoktól sújtva, gazdaságilag kiszolgáltatva, külföldi segítség nélkül Észak-Koreában újra előállhat az a tragikus helyzet, ami 30 éve már megtörtént. Az akkori áldozatokról szóló adatok bizonytalanok: 200 ezer és 1,5 millió közöttire becsülték a 25 millió lakosú országban éhen haltak számát. Ez szinte elképzelhetetlen!

2020. 10. 05
Nagyjából 300 millió évvel ezelőtt kezdtek ciripelni a tücskök - állapította meg egy nemzetközi szakemberekből álló kutatócsoport, amely elsőként vizsgálta átfogóan az akusztikus kommunikáció evolúcióját az egyenesszárnyúak (Orthoptera) rendjében.

2020. 09. 30
A SMOG-P a sűrűbb légkörbe érkezve szeptember 28-án megsemmisült.

2020. 09. 29
Tudtad? A víz után nem a tea, hanem a kávé a leggyakrabban fogyasztott ital! Népszerűsége még a sört is megelőzi, így érthető hogy majdnem négy évtizeddel ezelőtt saját világnapot kapott.

2022. 09. 08
Biztos neked is feltűnt, hogy a kávézókban a kávé mellé adnak egy pohár vizet. Ennek több oka is van!

2020. 09. 29
A kotyogóst mindenki ismeri, szinte minden háztartásban megtalálható és sokan használják nap mint nap. Azt viszont már biztos kevesen tudják, hogyan kell az eszközzel igazán jó kávét főzni. Pedig a titok nyitja egyszerű.

2020. 09. 29
A kávé élénkítő, frissítő hatását jól ismerjük. Ezt fogjuk zselébe zárni! Pár perc alatt elkészíthető!