Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2022. 07. 13
Nálunk az ablakpárkányon díszeleg a muskátli, és csak a szépségéért tartjuk ezt a kedves növényt. Afrikában élő változatát viszont gyógyító ereje miatt kedvelik, és évszázadok óta fel is használják a belőle készült különleges főzetet.

2022. 07. 13
A cukkini nagyon népszerű zöldség. Sokféleképpen elkészíthető, rántva, salátának, töltve, sütve és még sorolhatnánk. Az viszont bizonyára meglepetésként éri még a gyakorlott háziasszonyokat is, hogy kiváló befőtt készíthető belőle, ami egy kis trükk segítségével a megtévesztésig hasonlít az ananászra.

2022. 07. 01
Mindenki tudja, milyen érzés libabőrösnek lenni. Azt viszont kevesen, hogy milyen fiziológiai háttere van.

2022. 06. 24
Nem találnád ki, hogy mivel árthatsz a legtöbbet!

2022. 06. 20
Szerencsések azok, akinek kertje van, mert az élettér egyik legfontosabb része, ha foglalkoznak vele. Ez így volt régen is, így van ma is, és valószínűleg a jövőben sem lesz másként. A természethez való közelséget az ember így tudja a legfrappánsabban megoldani.

2022. 06. 14
Nem csak a termés, hanem a levél is aranyat ér! Gátolja a tumorképződést, jó a szívre is..

2022. 06. 09
Ne csak az íze miatt, hanem a jótékony hatásáért is fogyaszd rendszeresen.

2022. 06. 11
Ha a lazacra gondolunk, azonnal beugrik húsának rózsaszínes-narancssárgás színe. Pedig sokkal közelebb járnánk az igazsághoz, ha inkább egy fehéres-szürkés szín ugrana be, hiszen a hazai fogyasztókhoz kerülő lazac jórészt tenyésztett, és ezek színe kivétel nélkül ilyen eredetileg. Ám így eladhatatlan lenne. Itt jön egy kis trükk, egy kis kémia! 

2022. 06. 08
A békalencséhez hasonlító növénykéről ma még nehéz elképzelni, hogy a tányérunkon landolhat.