Olvassa régebbi számainkat az archívumban. Tovább az archívumhoz
A Zöld Újság már digitálisan is olvasható. Tovább a legfrissebb számunkhoz
2021. 05. 17
A szakértők szerint az emberi beavatkozás nélkül az élőhelyek megszűnése, az autópályák és határfalak miatt nem valószínű az állatok újbóli természetes megjelenése - írja a PhysOrg.com tudományos-ismeretterjesztő portál.

2021. 04. 30
A Dél-Ausztráliai Egyetem kutató szerint a kávéfogyasztási szokások a szív egészségének állapotáról árulkodnak.

2021. 04. 23
Természetesnek vesszük, sőt, valljuk be, sokunk számára szinte elvárás, hogy otthonunkban mindig kellemesen illatozó légfrissítőkkel vesszük körül magunkat. Ugyanez igaz a testi higiéniára is. El sem tudjuk képzelni napunkat illatozó dezodorok és parfümök nélkül. Ezek legtöbbször szintetikus vegyi anyagok, hiába próbálják utánozni a természetet.

2021. 04. 19
A kutatók szerint a tanulmányuk megfelelt az ilyen jellegű kutatásokra vonatkozó jelenlegi etikai és jogi irányelveknek.

2021. 04. 15
Ennek az hangyafajnak az egyes dolgozói képesek összezsugorítani az agyukat és felduzzasztani a petefészküket, hogy királynőjük halála esetén biztosítsák a kolónia túlélését, és ha valamilyen okból ez az "álkirálynői" státuszuk megszűnik, belső szerveik visszaalakulnak eredeti állapotukba - állapították meg a kutatók.

2021. 04. 14
A természeti katasztrófának több mint 18 ezer halálos áldozata volt, és japán északkeleti partvidékén hatalmas károkat okozott. A jamamotói Fumondzsi templom százéves órája a földrengés és az azt követő cunami alatt állt meg. Bár a katasztrófa után megtisztították, a mutatói többé nem mozdultak meg, azóta is emlékeztetve a tíz évvel ezelőtt történtekre.

2021. 11. 22
Nem szabad levegő után kapkodnod, hanem minél előbb le kell térdelni. Mutatjuk, hogyan.

2021. 04. 04
Nem baj, most megtudhatod!

2021. 03. 30
Azon növényfajok közül, amelyeknek a beporzását döntően a szél vagy az eső végzi, egyetlen egynek a virágát sem észleli kékként az emberi szem!