Lapozzon bele a digitális Zöld Újságba!
Tovább a digitális újsághoz
2022. 03. 31
Amilyen egyszerű, olyan praktikus megoldás. Segítségével megtudhatja, hogy milyen minőségű a talaj a kertjében.

2021. 06. 08
A korábbinál egyre több ember betegszik meg és hal meg elbutulás miatt a világon. 2000 és 2019 között a demencia aránya 86 százalékkal nőtt, miközben az általa okozott elhalálozás több mint megkétszereződött, ami részben az élettartam meghosszabbodásával és a népesség idősödésével magyarázható. Bizonyítékok vannak arra, hogy életmódi és környezeti okok, köztük a légszennyezés, a túlzott alkoholfogyasztás és a traumás agysérülések szintén szerepet játszhatnak.

2022. 07. 27
A vajalja, más néven sült vaj kifejezés elsősorban a Vajdaságban volt közismert.

2021. 05. 27
Gyakran olyan a kutya, mintha eltévedne otthon? Megijed régi ismerősöktől? Esetleg szobatisztasággal is gondok vannak? Néha csak ül és néz a semmibe? Sajnos ezek az időskori demencia jelei is lehetnek.

2021. 05. 17
A szakértők szerint az emberi beavatkozás nélkül az élőhelyek megszűnése, az autópályák és határfalak miatt nem valószínű az állatok újbóli természetes megjelenése - írja a PhysOrg.com tudományos-ismeretterjesztő portál.

2021. 04. 30
A Dél-Ausztráliai Egyetem kutató szerint a kávéfogyasztási szokások a szív egészségének állapotáról árulkodnak.

2021. 04. 23
Természetesnek vesszük, sőt, valljuk be, sokunk számára szinte elvárás, hogy otthonunkban mindig kellemesen illatozó légfrissítőkkel vesszük körül magunkat. Ugyanez igaz a testi higiéniára is. El sem tudjuk képzelni napunkat illatozó dezodorok és parfümök nélkül. Ezek legtöbbször szintetikus vegyi anyagok, hiába próbálják utánozni a természetet.

2021. 04. 19
A kutatók szerint a tanulmányuk megfelelt az ilyen jellegű kutatásokra vonatkozó jelenlegi etikai és jogi irányelveknek.

2021. 04. 15
Ennek az hangyafajnak az egyes dolgozói képesek összezsugorítani az agyukat és felduzzasztani a petefészküket, hogy királynőjük halála esetén biztosítsák a kolónia túlélését, és ha valamilyen okból ez az "álkirálynői" státuszuk megszűnik, belső szerveik visszaalakulnak eredeti állapotukba - állapították meg a kutatók.

2021. 04. 14
A természeti katasztrófának több mint 18 ezer halálos áldozata volt, és japán északkeleti partvidékén hatalmas károkat okozott. A jamamotói Fumondzsi templom százéves órája a földrengés és az azt követő cunami alatt állt meg. Bár a katasztrófa után megtisztították, a mutatói többé nem mozdultak meg, azóta is emlékeztetve a tíz évvel ezelőtt történtekre.