Szabó György Miskolcon született, 1928. április 15-én. A gyógynövényekkel a nyugdíjazása után kezdett el foglalkozni, 2010-ben fitoterapeuta oklevelet is szerzett, azaz hivatalosan is szakértője lett a gyógynövényeknek, bár gyerekkorától is közel állt hozzá a téma, ugyanis nagymamája füvesasszony volt. A nyugdíjazása előtt élelmiszer-kereskedelemben dolgozott, könyvkereskedői képesítése volt. 2018-ban a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki.

Szabó György, akit mindenki úgy ismert, hogy a bükki füvesember, rengeteg embernek segített egészségügyi gondjai megoldásában gyógynövény-készítményeivel.

December 4-én távozott az élők sorából.

A 95. évében járó Gyuri bácsi vasárnap este, saját otthonában vett búcsút a földi léttől. Lánya, Lopes-Szabó Zsuzsa osztotta meg a nyilvánossággal a szomorú hírt.:

„Szomorú feladatom, hogy tudassam a világgal, hogy édesapám, a világ számára Gyuri bácsi eltávozott közülünk az angyalok világába. December 4-én vasárnap este otthonában, nyugodtan, megbékélt lélekkel elaludt. Mellette voltam, fogtam a kezét. Kérte, vigyem haza. Mondtam, indulunk, amikor készen vagy. 6 óra után nem sokkal későbbre készült el

 

Apának is olyan volt, mint füvesembernek: türelmes, nagylelkű, segítőkész, melegszívű és határozott. Hiányát semmi nem fogja pótolni, sem az én, sem az önök életében. Szelleme, tanításai, tudása viszont örökké fognak élni, amíg emlékezünk rá ─ és még annál is tovább.

Kérem, őrizzék meg őt jó emlékezetükben.”

Nyugodjon békében!

(̶◉͛‿◉̶) Értékeld a munkánkat, ha tetszett oszd meg!